Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Πάνω από 10 τα χτυπήματα στο θύμα

Διαβάζεται σε 2'
Περιπολικό της Αστυνομίας (φωτογραφία αρχείου)
Περιπολικό της Αστυνομίας (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Στο νοσοκομείο ο 81χρονος που σκότωσε την 73χρονη σύζυγό του και επιχείρησε να αυτοκτονήσει. Τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής αυτοψίας.

Φρουρούμενος νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ο 81χρονος άντρας, ο οποίος, το πρωί της Παρασκευής (21/06) σκότωσε την 73χρονη σύζυγό του στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο θύτης -ο οποίος μετά την τέλεση του εγκλήματος επιχείρησε να αυτοκτονήσει καταναλώνοντας ποσότητα απορρυπαντικού- δεν διατρέχει κίνδυνο.

Τα αίτια που “όπλισαν” το χέρι του ηλικιωμένου και οδήγησαν στη γυναικοκτονία παραμένουν -μέχρι στιγμής- αδιευκρίνιστα, ωστόσο, από τα στοιχεία της ιατροδικαστικής αυτοψίας στον τόπο του εγκλήματος προκύπτει ότι το θύμα δέχθηκε 12 χτυπήματα στο αριστερό ημιθωράκιο και ο θάνατος επήλθε ακαριαία.

Ο ηλικιωμένος προκάλεσε τα θανατηφόρα χτυπήματα στη σύζυγό του με αιχμηρό αντικείμενο, συγκεκριμένα με μαχαίρι και όχι με κατσαβίδι, όπως είχε αρχικά γίνει γνωστό.

“Είναι ένα άγριο έγκλημα με μαχαίρι, που είχε στο αριστερό ημιθωράκιο προς αριστερά τραχηλική χώρα 12 τραύματα, 12 μαχαιριές. Εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία. Τεράστια ποσότητα αίματος. Το θύμα βρέθηκε στην κουζίνα, πεσμένη κάτω στο πάτωμα μέσα στα αίματα. Το πρωί πιθανόν έγινε η δολοφονία. Ακαριαίος ο θάνατός της με μαχαίρι κουζίνας. Είχε δίπλα ακονιστήρι. Αυτός μάλλον ακόνισε το μαχαίρι και μετά ξεκίνησε αυτό που έκανε, δήλωσε στο evros-news.gr o ιατροδικαστής Νικόλαος Κιφνίδης.

Αύριο, Σάββατο (22/06), αναμένεται η διενέργεια της νεκροψίας – νεκροτομής στη σορό της 73χρονης.

Το χρονικό της γυναικοκτονίας

Λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής (21/06), γείτονες του 81χρονου στην Αλεξανδρούπολη κάλεσαν την Αστυνομία, όταν είδαν τον ηλικιωμένο να βγαίνει στο μπαλκόνι και να φωνάζει «σκότωσα τη γυναίκα μου».

Σύντομα στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και κλήθηκε κλιμάκιο της Ασφάλειας. Εντός της οικίας βρέθηκε νεκρή η άτυχη ηλικιωμένη, ενώ ο δράστης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Στο σημείο έχει κληθεί κλιμάκιο εγκληματολογικών ερευνών και ιατροδικαστής, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να διακριβωθούν οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτό το έγκλημα.

Ο 81χρονος φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως συχνά ακουγόταν φασαρία στη γειτονιά από το σπίτι του ζευγαριού, ωστόσο, δεν υπήρχε καταγεγραμμένο ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας στην αστυνομία, ούτε κάποια καταγγελία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα