Γυναικοκτονία στην Κω: Ερωτηματικά για τον θάνατο της Αναστάζια – Σε απολογία ο 32χρονος

Γυναικοκτονία στην Κω: Ερωτηματικά για τον θάνατο της Αναστάζια – Σε απολογία ο 32χρονος
Η 27χρονη Αναστάζια ΙΝΤΙΜΕ

Το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε στην υπόθεση της εξαφάνισης της Αναστάζια στην Κω, με την 27χρονη να εντοπίζεται να νεκρή. Στον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό στραμμένα όλα τα βλέμματα.

Τραγικός ο επίλογος που γράφτηκε το απόγευμα της Κυριακής (18/06) στις έρευνες στην Κω για τον εντοπισμό της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία, η οποία είχε εξαφανιστεί και βρέθηκε νεκρή.

Η σορός της κοπέλας βρέθηκε μέσα σε σακούλα σε ερημική τοποθεσία, στην περιοχή Αλυκές, περίπου ένα χιλιόμετρο από το σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο είχε συναντηθεί, και ο βασικός ύποπτος της υπόθεσης.

Η σορός της εντοπίστηκε γυμνή και τυλιγμένη με ένα σεντόνι, ενώ η μισή έως και το κεφάλι ήταν καλυμμένη με σακούλα, μέσα στο νερό κάτω από ένα δέντρο και από πάνω της ο δράστης είχε τοποθετήσει και κλαδιά. Η σορός βρίσκεται σε αποσύνθεση και σε κατάσταση σαπωνοποίησης λόγω του νερού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος της κοπέλας ήταν ασφυκτικός, καθώς φέρει σημάδια στο λαιμό της, μώλωπες σε όλο της το σώμα, αλλά και ένα τραύμα στο κεφάλι. Είναι αδιευκρίνιστο αν στραγγαλίστηκε από τα χέρια του δράστη ή αν ο ασφυκτικός θάνατος προήλθε με χρήση κάποιου αντικειμένου.

Το σημείο που βρέθηκε νεκρή η νεαρή Πολωνή προβληματίζει τις Αρχές, καθώς επί πολλές ημέρες “χτένισαν” την ευρύτερη περιοχή χωρίς να την εντοπίσουν. Δεν αποκλείουν, λοιπόν, το ενδεχόμενο ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας να μετέφεραν εκεί το πτώμα της 27χρονης πολύ αργότερα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό της Αναστάζια βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό στην συγκεκριμένη διαδρομή μέχρι τις Αλυκές προσπαθώντας να ξεδιαλύνουν το κουβάρι των γεγονότων.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο σύντροφος της 27χρονης έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στους αστυνομικούς στην Κω, ενώ σήμερα Δευτέρα (19/06), ο 32χρονος βασικός ύποπτος που έχει συλληφθεί για αρπαγή και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Σήμερα αναμένεται να γίνει και η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της 27χρονης. Η μητέρα της και ο 28χρονος σύντροφό της θα κληθούν να την αναγνωρίσουν.

Στο κάδρο των ερευνών και δεύτερο πρόσωπο

Στο κάδρο των ερευνών μπαίνει και ο Πακιστανός συγκάτοικός του, ο οποίος επίσης φαίνεται να έχει πέσει σε αντιφάσεις. Άλλωστε, μόνο δύο τρόποι υπάρχουν για να μπόρεσε το σώμα της άτυχης κοπέλας να βρεθεί εκεί. Είτε να έγιναν όλα στο συγκεκριμένο σημείο, είτε προφανώς με την βοήθεια κάποιου να μεταφέρθηκε το πτώμα της από το σπίτι των δύο αλλοδαπών στον βάλτο.

Υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει τον συλληφθέντα με την κοπέλα να πηγαίνουν στο σπίτι του, μετά το μίνι-μάρκετ στις 9 το βράδυ της Δευτέρας, δεν υπάρχει όμως υλικό που να τους δείχνει να φεύγουν, ενώ ο συγκάτοικος δίνει μια διαφορετική εικόνα. Εάν όμως γνώριζαν ότι το απέναντι σπίτι είχε κάμερα που «βλέπει» την είσοδο του ισόγειου σπιτιού τους, ενδεχομένως από ένα πίσω παράθυρο να έγινε η μεταφορά.

Η ανάρτηση του συντρόφου της

Ο 28χρονος σύντροφός της, που ήταν και αυτός που δήλωσε την εξαφάνισή της στις Αρχές, μόλις έγινε γνωστή η τραγική κατάληξη των ερευνών έκανε μία ανάρτησή του στο προφίλ του στο facebook.

Συγκεκριμένα, άλλαξε τη φωτογραφία προφίλ του, βάζοντας το σήμα του πένθους, δηλαδή μία μαύρη κορδέλα με εκατοντάδες ακολούθους του να εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους.

Το χρονικό εντοπισμού της 27χρονης

Μέσα σε σακούλα, στις Αλυκές της Κω, εντοπίστηκε νεκρή η 27χρονη Αναστάζια από την Πολωνία. Τη σορό εντόπισε εθελόντρια της Πολιτικής Προστασίας που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό της κοπέλας.

Το πτώμα βρέθηκε σε βαλτώδη περιοχή, ένα μόλις χιλιόμετρο από το σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που εθεάθη μαζί της σε ένα μίνι μάρκετ, το βράδυ της εξαφάνισής της.

Την περιοχή στο Μαρμάρι της Κω, “χτένιζαν” εδώ και 4 μέρες, αστυνομικοί, εθελοντές και κλιμάκιο των Ανθρωποκτονιών, μαζί με εκπαιδευμένα σκυλιά. Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί με τη βοήθεια drone, σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο, κοντά στο σπίτι του βασικού υπόπτου.

Η μητέρα της κοπέλας που έφθασε στο νησί μαζί με ιδιωτικό ερευνητή από την Πολωνία, πίστευε ότι η κόρη της έχει απαχθεί.

Από κάμερες στην περιοχή Μαρμάρι, φαίνεται η 27χρονη να μπαίνει σε ταβέρνα το βράδυ της Δευτέρας δύο ώρες πριν εξαφανιστεί. Στην ταβέρνα, έχει καταγραφεί και ο 28χρονος Πολωνός σύντροφος της κοπέλας, μία μέρα μετά την εξαφάνιση της. Φαίνεται να την αναζητά, δείχνοντας στους υπαλλήλους, φωτογραφία της από το κινητό του τηλέφωνο.

DNA της Αναστάζια στο σπίτι του 32χρονου

Οι Αρχές βρήκαν τρίχες της Αναστάζια στο σπίτι του 32χρονου συλληφθέντα. Στα χέρια και στο λαιμό του, μάλιστα, υπάρχουν γρατσουνιές, οι οποίες εξετάζεται αν προήλθαν από πάλη. «Είχα πάθει κάποιο ατύχημα. Τα έχω καιρό αυτά τα σημάδια» φέρεται να είπε.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, εντοπίστηκε το κινητό της 27χρονης σε εγκαταλελειμμένο κτήριο 500 μόλις μέτρα από το σπίτι του υπόπτου και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για να ανακτηθεί η τελευταία διαδρομή που έκανε η κοπέλα πριν εξαφανιστεί. Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι από το κινητό είχε αφαιρεθεί η κάρτα SIM, γεγονός που ενισχύει το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

Βίντεο ντοκουμέντο με τον 32χρονο

Το MEGA έφερε στο φως της δημοσιότητας βίντεο, δύο ημέρες μετά την εξαφάνιση της άτυχης κοπέλας. Σε αυτό διακρίνεται ο 32χρονος ο οποίος φτάνει με το ποδήλατό του έξω από ένα μίνι μάρκετ στο Μαρμάρι. Στη συνέχεια, μπαίνει μέσα και ζητά να κάνει ανάληψη ενός ποσού μέσω πολυεθνικής εταιρείας μεταφοράς χρημάτων.

Αφού παίρνει χρήματα που τα στέλνει κάποιος γνωστός του από το Κουβέιτ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ρωτά την υπάλληλο αν μπορούν να του εκδώσουν αεροπορικό εισιτήριο για το εξωτερικό.

Αφού του λένε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, αποχωρεί από το κατάστημα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τον συλλαμβάνει άλλη κάμερα ασφαλείας να κατευθύνεται προς συγκεκριμένο σημείο και να γυρνά πίσω σε κατάσταση πανικού με στάχια στα ρούχα του.






Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα