Γυναικοκτονία στην Κω: Σοκάρει η περιγραφή της εθελόντριας που βρήκε νεκρή την Αναστάζια

Γυναικοκτονία στην Κω: Σοκάρει η περιγραφή της εθελόντριας που βρήκε νεκρή την Αναστάζια
Η 27χρονη Αναστάζια ΙΝΤΙΜΕ

"Κανένα πλάσμα πάνω στον πλανήτη δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση" δήλωσε μεταξύ άλλων η εθελόντρια της Πυροσβεστικής που εντόπισε την σορό της 27χρονης. Απολογείται αυτή την ώρα ο 32χρονος κατηγορούμενος από το Μπαγκλαντές.

Λεπτομέρειες από τη στιγμή του εντοπισμού της σορού της 27χρονης Αναστάζια έρχονται στη δημοσιότητα μέσω της εθελόντριας της πυροσβεστικής υπηρεσίας που πρώτη βρήκε τη σορό της την Κυριακή (18/07).

Η εθελόντρια που βρήκε την 27χρονη δεμένη χειροπόδαρα και μέσα σε μαύρες σακούλες κάτω από ένα δέντρο στις Αλυκές κοντά στο Τιγκάκι μίλησε στην ΕΡΤ και περιέγραψε τα όσα έζησε κατά την ανακάλυψη της σορού, παρά το γεγονός ότι το σημείο είχε ερευνηθεί και τις προηγούμενες ημέρες από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης, χωρίς ωστόσο να έχουν εντοπίσει την εξαφανισμένη κοπέλα.

«Mε δύο κινήσεις σήκωσα όσο πιο πολλά στάχια μπορούσα και δυστυχώς βρήκαμε την άτυχη κοπέλα. Προσωπικά εγώ θεωρώ ότι κανένα πλάσμα πάνω στον πλανήτη δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση. Τα συναισθήματα ποικίλουν σε αυτή την κατάσταση. Δεν είναι η δουλειά μας ξέρετε, όπως ένα ανθρωποκτονιών που ως επί το πλείστον, αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις», είπε η εθελόντρια.

Πρόσθεσε πως με ένα κοντάρι έσκαψε στο χώμα από τα βράχια όπου βρισκόταν. «Ήταν μια μυρωδιά, η οποία η μυρωδιά γινόταν ολοένα και πιο έντονη. Ήταν εκεί που η αδρεναλίνη ήταν στο κατακόρυφο. Ήμουν πεπεισμένη ότι βρίσκεται εκεί και ήμουν στο σημείο που έπρεπε να αναζητήσω βοήθεια», τόνισε.

Όπως είπε, αμέσως ζήτησε βοήθεια, από μια εθελόντρια που έφτασε στο σημείο και την βοήθησε να απομακρύνουν τα στάχυα και τα κλαδιά.

Το σημείο αποκλείστηκε από την αστυνομία και ερευνήθηκε από κλιμάκιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Δίπλα στην άτυχη Πολωνή, βρέθηκε σκισμένο το μπλουζάκι της και η τσάντα της, από την οποία ο δολοφόνος της είχε αφαιρέσει τα χρήματα και το κινητό της τηλέφωνο.

Απολογείται αυτή την ώρα ο 32χρονος – Σε εξέλιξη οι έρευνες

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια της αστυνομίας, που θα δείξουν και τον δράστη του εγκλήματος, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον και η απολογία του 32χρονου από το Μπαγκλαντές που αποτελεί για την ώρα τον βασικό ύποπτο.

Ο 32χρονος πέρασε το πρωί της Τετάρτης (21/6) το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. Ο ίδιος επιμένει πως δεν είναι ο δολοφόνος της Αναστάζια ενώ πληροφορίες αναφέρουν ακόμη, πως ενδέχεται να αλλάξει το κατηγορητήριο για τον άνδρα.

Οι έρευνες επικεντρώνονται τώρα στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας της κοπέλας.

Αποτυπώματα, DNA καθώς και η ανάλυση από τα κινητά τηλέφωνα, χαρακτηρίζονται καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης που έχει σοκάρει.

Άκρως σημαντικές θεωρούνται και οι απαντήσεις από τις εργαστηριακές εξετάσεις, όπως είναι τα δείγματα από τα νύχια της Αναστάζια που θα αποκαλύψουν εάν υπάρχει γενετικό υλικό του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, του Πακιστανού συγκατοίκου του ή κάποιου άλλου προσώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν φαίνεται να ξυλοκοπήθηκε πριν το θάνατό της καθώς δεν έχουν εντοπιστεί κατάγματα.

Ακόμη, θολό παραμένει το σημείο εάν πριν τη δολοφονία της, έπεσε θύμα βιασμού.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα