Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Αμετανόητος ο δράστης – H τελευταία κατάθεση της 40χρονης

Διαβάζεται σε 3'
Γυναικοκτονία στο Μενίδι
INTIME

Τα πρώτα λόγια του 50χρονου που σκότωσε την πρώην γυναίκα του στο Μενίδι. Τι είχε καταθέσει στις Αρχές η 40χρονη την τελευταία φορά που τον κατήγγειλε.

Ότι δεν θυμάται τίποτα σχετικά με τη γυναικοκτονία της 40χρονης στο Μενίδι προσπαθεί να πείσει τις Αρχές ο 50χρονος δράστης, ο οποίος εντοπίστηκε νωρίτερα εντός οικοδομής στην περιοχή της Φυλής, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Ο 50χρονος ήταν υπό την επήρεια μέθης και, σύμφωνα με το Mega, ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει πως, όταν πίνει, δεν θυμάται τι κάνει.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, δε, στις πρώτες του κουβέντες προς τις Αρχές, δήλωσε αμετανόητος, με το επιχείρημα ότι η πρώην σύζυγός του τον απατούσε. «Σκότωσα τη γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω», φέρεται να είπε ο 50χρονος στους αστυνομικούς του τμήματος Καματερού όταν τον εντόπισαν.

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άντρες. Δεν μπορούσα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αυτοκίνητο και φωτογραφίες του στο Facebook» φέρεται να υποστήριξε αργότερα στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Μετά τη δολοφονία της 40χρονης τα ξημερώματα o 50χρονος πήγε σε κοντινό ξενοδοχείο στο οποίο παρέμεινε για 2-3 ώρες. Στη συνέχεια, ο δράστης βγήκε από το ξενοδοχείο και πήγε στην εγκαταλελειμμένη οικοδομή, όπου παρέμεινε για αρκετές ώρες κρυμμένος στον πρώτο όροφο, μέχρι να τον εντοπίσουν οι Αρχές.

Η τελευταία κατάθεση της 40χρονης

Υπενθυμίζεται πως η 40χρονη είχε καταγγείλει αρκετές φορές στο παρελθόν τον 50χρονο για βία, με την τελευταία καταγγελία να καταγράφεται στις 7 Μαΐου. Σύμφωνα με το Mega, η γυναίκα είχε μεταφέρει στους αστυνομικούς του τμήματος Ενδοοικογενειακής Βίας τον εφιάλτη που ζούσε τουλάχιστον από το 2013 στα χέρια του.

«Με τον Ντ. Ε. δεν ήμασταν ποτέ καλά, με έχει απειλήσει-εξυβρίσει πολλές φορές και με έχει βαρέσει επίσης, έχω καταγγείλει πολλά περιστατικά, αλλά όχι όλα. Χθες, 6/5/2024 και περίπου στις 23:30, ήταν πάλι έξω από το σπίτι μου και απλά καθόταν στο αμάξι του. Τον πλησίασα να τον ρωτήσω γιατί είναι εδώ και άρχισε να με εξυβρίζει. “Π…”, “Θα δεις τι θα πάθεις”, “θα σας κάψω”. Εγώ πήγα να καλέσω την αστυνομία και με έπιασε από το λαιμό με δύναμη και μου γύρισε το δάχτυλο. Τότε η κόρη μου, που ήταν παραδίπλα, πήρε τηλέφωνο το 100», είχε αναφέρει στην τελευταία κατάθεσή της η 40χρονη.

Είχε προηγηθεί αντίστοιχες καταγγελίες το 2013 και το 2022, κατά τις οποίες ο δράστης είχε αναζητηθεί και συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.

Συγκεκριμένα, στις 3 Απριλίου 2013, το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2022 το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση), ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ξανά. Γίνεται μνεία ότι υπήρχε δικαστική απόφαση βάσει της οποίας ο δράστης απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα, πλην όμως η ίδια του το είχε επιτρέψει από το 2018. Της χορηγήθηκε έγγραφο για την εξέτασή της από ιατροδικαστή και έντυπο με φορείς και τηλέφωνα για θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα