Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Διατάχτηκε ΕΔΕ – Η 28χρονη είχε μηνύσει τον δράστη για βιασμό

Διαβάζεται σε 2'
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Διατάχτηκε ΕΔΕ – Η 28χρονη είχε μηνύσει τον δράστη για βιασμό
Αστυνομία (ΑΡΧΕΙΟΥ) Intime

Διερευνώνται ευθύνες αστυνομικών για τον λόγο που δεν συνοδεύτηκε η 28χρονη μετά την καταγγελία σε βάρος του πρώην συντρόφου της, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα τη σκότωσε. Είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του το 2020.

Την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες αστυνομικών λίγα λεπτά πριν τη γυναικοκτονία που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στους Αγίους Αναργύρους, διέταξε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 28χρονη που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της, είχε ζητήσει από το ΑΤ της περιοχής, στο οποίο βρέθηκε για να τον καταγγείλει, να τη συνοδεύσει περιπολικό καθώς φοβόταν για τις προθέσεις του. Ωστόσο, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA, η απάντηση που έλαβε από τους αστυνομικούς ήταν πως κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό και πως έπρεπε η ίδια να καλέσει την Άμεση Δράση.

Όταν βγήκε από το Αστυνομικό Τμήμα και την ώρα που φέρεται να επιχείρησε να τηλεφωνήσει στο 100, η 28χρονη δέχτηκε την επίθεση του πρώην συντρόφου της, ο οποίος λίγα μέτρα από τη σκοπιά της κατάφερε θανάσιμους τραυματισμούς με μαχαίρι, παρά τις προσπάθειες του φίλου της και άλλων ατόμων να τον αποτρέψουν..

Είχε υποβάλει μήνυση το 2020

Η 28χρονη που τραυματίστηκε θανάσιμα λίγα μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του πρώην συντρόφου της το 2020, για βιαιοπραγία και βιασμό.

Σχετικά με το περιστατικό της Δευτέρας πάντως, πληροφορίες της ΕΛΑΣ, τις οποίες μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρουν πως όταν η άτυχη γυναίκα πήγε στο Α.Τ. της περιοχής, συνοδευόμενη από ένα φίλο της, για να καταγγείλει τον δράστη επειδή την παρενοχλούσε, ζήτησε αστυνομική προστασία προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι της, επειδή φοβόταν.

Η αξιωματικός Υπηρεσίας φέρεται να της είπε να περιμένει μέσα στο Α.Τ., προκειμένου να καλέσει ένα περιπολικό. Η 28χρονη όμως, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ, δεν περίμενε και αμέσως μετά βγήκε έξω από το Α.Τ., μαζί με το άτομο που την συνόδευε. Παράλληλα, κάλεσε η ίδια από το κινητό τηλέφωνό της το κέντρο της Άμεσης Δράσης, προκειμένου να πάει ένα περιπολικό στο σημείο. Την ώρα που μιλούσε με το «100», ο 39χρονος, που παραμόνευε, της επιτέθηκε και την μαχαίρωσε, ενώ ο φίλος της δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Αμέσως μετά, ο φερόμενος ως δράστης αυτοτραυματίστηκε στο λαιμό και διακομίστηκε με ασθενοφόρο, και με τη συνοδεία αστυνομικών, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Προανάκριση διενεργεί και η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα