Γκάγκα: Περισσότερες οι λοιμώξεις στους ανεμβολίαστους – Πιο πολλές εισαγωγές παρά εξιτήρια

Γκάγκα: Περισσότερες οι λοιμώξεις στους ανεμβολίαστους – Πιο πολλές εισαγωγές παρά εξιτήρια
Μίνα Γκάγκα Glomex

Την μεγάλη σημασία του εμβολιασμού υπογράμμισε η κ. Μίνα Γκάγκα, τονίζοντας πως οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν περισσότερο. "Να μην έχουμε κοινωνικό διχασμό και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί", τόνισε.

Την στάση μερικών γιατρών κατά του εμβολιασμού σχολίασε η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, κ. Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην ΕΡΤ.

“Τον τελευταίο καιρό ακούστηκε πάρα πολύ ότι το εμβόλιο χάνει την δραστικότητά του. Το Ισραήλ, με τα τελευταία δεδομένα, 159 ασθενείς στους 100.000 έχουν λοίμωξη από κορονοϊό όταν είναι ανεμβολίαστοι και αντίστοιχα 20 στους 100.000 είναι εμβολιασμένοι. Άρα σαφώς είναι πολύ περισσότερες οι λοιμώξεις στους ανθρώπους που είναι ανεμβολίαστοι”, δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ σχετικά με το τι είναι το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή, είπε:

“Για μένα το πιο σημαντικό είναι να μην έχουμε τον κοινωνικό διχασμό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να σταματήσουμε αυτή την πανδημία που είναι γύρω μας. Με την μετάλλαξη Δέλτα έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα. Στις Μονάδες είχαμε χθες 316 ασθενείς, εκ των οποίων μόνο οι 29 ήταν εμβολιασμένοι. Πρέπει να ανοίξουμε έναν ανοιχτό διάλογο χωρίς δόγματα, χωρίς προκαταλήψεις, και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε. Είτε εμβολιαστούμε είτε όχι, μας αφορά όλους”.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις κάποιων συναδέλφων της, είπε ότι “δεν υπάρχει δόγμα στην επιστήμη. Τα στοιχεία είναι αυτά που μας οδηγούν. Το εμβόλιο είναι ασφαλές”.

Παράλληλα, η κ. Γκάγκα τόνισε πως μπορεί πλέον η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ να μην είναι αυτή που βλέπαμε πριν μερικούς μήνες, κάτι που δείχνει τη δραστικότητα του εμβολίου, ωστόσο, καθημερινά έχουμε περισσότερες εισαγωγές παρά εξιτήρια.

Όσον αφορά τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των υγειονομικών, η κ. Γκάγκα ανέφερε χαρακτηριστικά: “Όταν είσαι ανεμβολίαστος κινδυνεύεις. Είναι ένα περιβάλλον που είναι φορτισμένο και είναι σημαντικό να μην έχουμε μετάδοση του ιού εκεί. Αν δουλεύεις σε ένα περιβάλλον υψηλού κινδύνου, νομίζω ότι είναι λογικό να είσαι προστατευμένος”.

Όσο για τους εκπαιδευτικούς ανέφερε πως θα ήταν καλό να εμβολιαστούν, δίνοντας το σωστό παράδειγμα προς τα παιδιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα