Γκράφιτι με τη Μαρία Καβογιάννη στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας

Διαβάζεται σε 2'
Η Μαρία Καβογιάννη στο "Maestro"
Η Μαρία Καβογιάννη στο "Maestro" MEGA

Street artist στη Θεσσαλονίκη έφτιαξε γκράφιτι με τη Μαρία Καβογιάννη, με αφορμή τον ρόλο της στο “Maestro”, και το αφιέρωσε στις κακοποιημένες γυναίκες.

Ένα νέο γκράφιτι, που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την αγαπημένη τηλεοπτική σειρά “Maestro”, κοσμεί εδώ και λίγες μέρες τους τοίχους της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της κακοποίησης των γυναικών.

Ειδικότερα, πρόκειται για μια προσωπογραφία της γνωστής ηθοποιού Μαρίας Καβογιάννη, με αφορμή τον ρόλο της στο “Maestro”, όπου υποδύεται μια γυναίκα – θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Το γκράφιτι αποτελεί δημιούργημα του street artist και ζωγράφου Γιώργου Κοφτή, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος το αφιέρωσε στις κακοποιημένες γυναίκες.

Ο Γιώργος Κοφτής δημοσίευσε το έργο τέχνης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, σημειώνοντας στη λεζάντα: “Αφιερωμένο στις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια”.

Την σχετική ανάρτηση έκανε repost το MEGA και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Δείτε την ανάρτηση με το γκράφιτι

O ρόλος της Μαρίας είχε την τιμητική του στο επεισόδιο της Πέμπτης (13/06), με τίτλο “Therapia”. Σε αυτό, με αφηγήτρια την ίδια, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης φαντάστηκε την ηρωίδα του να κάνει ένα ταξίδι ψυχανάλυσης σε όσα την κρατούσαν παγιδευμένη σε μια κακοποιητική σχέση.

Η ερμηνεία της Μαρίας Καβογιάννη είναι, χωρίς αυτό να αποτελεί έκπληξη άλλωστε, απολαυστική. Ιδιαίτερα όταν συνομιλεί με τον νεκρό άνδρα και δυνάστη της και του δηλώνει απερίφραστα πως δεν θέλει να φοβάται άλλο!

Στη δεύτερη σεζόν της σειράς του MEGA, η Μαρία μοιάζει για μεγάλο διάστημα χαμένη, ενώ αναπτύσσει μια ξεχωριστή φιλία με την έτερη αξεπέραστη Χαρούλα Αλεξίου. Η ανακούφιση πως ο Χαράλαμπος δεν είναι πια εκεί να την τρομάζει, διαδέχεται την ανησυχία πως οι εξελίξεις θα οδηγήσουν τον μονάκριβο γιο της στα ίδια μονοπάτια με εκείνον.

Η δεύτερη σεζόν αποτελείται από 6 επεισόδια, τα οποία ολοκληρώνονται στο MEGA την επόμενη Πέμπτη 20 Ιουνίου, στις 22:40.

Η πρώτη ελληνική σειρά που αποκτήθηκε για παγκόσμια διανομή από το Netflix, δεν έχει γράψει ακόμη το φινάλε της, καθώς η τρίτη και τελευταία σεζόν, αποτελούμενη από 4 επεισόδια, αναμένεται το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα