Γλυκά Νερά: Εικόνες – ντοκουμέντο από τη δράση του 80χρονου που κατηγορείται για 4 φωτιές

Διαβάζεται σε 2'
Στον ανακριτή ο 80χρονος που κατηγορείται ότι προκάλεσε από πρόθεση τέσσερις φωτιές στα Γλυκά Νερά.
Στον ανακριτή ο 80χρονος που κατηγορείται ότι προκάλεσε από πρόθεση τέσσερις φωτιές στα Γλυκά Νερά. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Στη δημοσιότητα εικόνες  από τη δράση του 80χρονου που συνελήφθη ως υπαίτιος πρόκλησης τεσσάρων πυρκαγιών στα Γλυκά Νερά.

Την Τετάρτη θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας, ο 80χρονος που συνελήφθη μετά από ένταλμα, ως υπαίτιος της πρόκλησης τεσσάρων πυρκαγιών στα Γλυκά Νερά την περασμένη Κυριακή, στις 11 Αυγούστου.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα εικόνες – ντοκουμέντο από τη δράση του. Στη μία φωτογραφία φαίνονται τα μπιτόνια που βρέθηκαν στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του, ενώ στην άλλη εικόνα από βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται το όχημά του, με το οποίο σταματούσε και πετούσε φλεγόμενα αντικείμενα.

Φαίνεται, μάλιστα, και ο καπνός από τη φωτιά που μόλις είχε βάλει.

Οι κατηγορίες που αποδίδονται στον 80χρονο

Ο 80χρονος, που οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια και έλαβε προθεσμία, βαρύνεται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος του εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, που επισείει ποινή κάθειρξης μέχρι 20 έτη.

Στον ηλικιωμένο αποδίδεται ότι είναι ο υπαίτιος για τρεις εστίες φωτιάς που ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής, σχεδόν ταυτόχρονα, στα Γλυκά Νερά, σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους, καθώς και για μία ακόμη το βράδυ της ίδιας μέρας.

Σε ανάρτησή του, ο Βασίλης Κικίλιας έγραψε: «Την περασμένη Κυριακή, όταν οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας αντιμετώπιζαν δεκάδες πυρκαγιές, με τον δείκτη επικινδυνότητας να είναι στο 5 (κόκκινο- κατάσταση συναγερμού) και λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά στα Μέγαρα και η μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα, εκδηλώθηκαν τρεις διαδοχικές εστίες στα Γλυκά Νερά, ενώ μετά από μερικές ώρες εκδηλώθηκε και τέταρτη εστία. Σήμερα, συνελήφθη και κρατείται ως υπαίτιος ένας 80χρονος, ο οποίος αύριο θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια. Θυμίζω ότι πλέον με το νέο Ποινικό Κώδικα, οι ποινές για τους εμπρηστές από πρόθεση φτάνουν τα 20 χρόνια κάθειρξη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα