H εξήγηση που έδωσε η νύφη-θύμα του επεισοδιακού γάμου στον Πύργο

Διαβάζεται σε 3'
H εξήγηση που έδωσε η νύφη-θύμα του επεισοδιακού γάμου στον Πύργο
Η νύφη που δέχθηκε χτύπημα του γαμπρού, εν ώρα γάμου διέψευσε τον ιερέα της τελετής. iStock

Ο γάμος που διεκόπη στον Πύργο λόγω χειροδικίας του γαμπρού στη νύφη, ολοκληρώθηκε ενώ βαπτίστηκε και το παιδί του ζευγαριού. Τι διευκρίνισε η γυναίκα.

Σκηνές που συνήθως βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα, εκτυλίχθηκαν σε εκκλησία του Πύργου Ηλείας, όπου ζευγάρι είχε προγραμματίσει να γίνει ο γάμος του και η βάπτιση του 2χρονου γιου του.

Όλα άρχισαν όταν χειροδίκησε ο γαμπρός. Για την ακρίβεια, χαστούκισε τη νύφη, όταν του πάτησε το πόδι στο άκουσμα του «η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα». Αυτό είπε ο ιερέας του μυστηρίου.

Εξήγησε πως η επίμαχη φάση είναι η τελευταία φράση του Αποστόλου και αμέσως μετά αρχίζει η ανάγνωση του Ευαγγελίου. «Όπως πήγα να πάρω το Ευαγγέλιο από το τραπέζι, ο γαμπρός πέταξε τα στέφανα και έδωσε ένα χαστούκι στη νύφη».

Αυτομάτως, οι συγγενείς επιτέθηκαν στον γαμπρό, μπήκαν στη μέση και οι συγγενείς του γαμπρού («με σπρωξίδια, προπηλακισμούς ένθεν κι ένθεν»), με τον άνθρωπο που τα άρχισε όλα να βγαίνει εκτός ναού και τη γυναίκα να είναι λιπόθυμη για λίγα λεπτά από το σοκ και το χτύπημα.

Οι καλεσμένοι έτρεχαν πανικόβλητοι να βγουν από την εκκλησία -μεταξύ τους πολλά παιδάκια που έκλαιγαν και ούρλιαζαν-, ενώ άτομο του κύκλο της νύφης διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, έπειτα από το σοκ που υπέστη, ενώ

Ενώ είχε μετατραπεί σε ρινγκ ο προαύλιος χώρος, εμφανίστηκε η αστυνομία.

Ο Νίκος Παναγόπουλος, δικηγόρος που εξουσιοδότησε το ζευγάρι για να μιλήσει στα media, είπε στο Live News του MEGA πως «ο λόγος που ήλθε περιπολικό αφορούσε τηλεφωνική καταγγελία, σχετικά με τις λεκτικές αντεγκλήσεις μεταξύ συγγενών, έξω από τον ναό -στον προαύλιο χώρο.

Δεν έγινε καταγγελία για το χτύπημα και για αυτό δεν υπήρξαν περαιτέρω ενέργειες εναντίον του γαμπρού» για την δεδομένα, παράνομη πράξη της βιαιοπραγίας (βλ. ενδοοικογενειακή βία).

Όταν συνήλθε η νύφη, μαζί με τον σύντροφο της ζήτησαν από τον ιερέα να ολοκληρώσει τα μυστήρια. Δηλαδή, το γάμο της και μετά τη βάπτιση του παιδιού τους.

Εκείνος συντάθηκε, συνεχίζοντας κεκλεισμένων των θυρών, καλώντας τους εναπομείναντες καλεσμένους να βγουν εκτός ναού.

Tο σχόλιο της νύφης

Η νύφη επικοινώνησε με το Patris News και διέψευσε τον ιερέα. Διευκρίνισε ότι ο σύζυγος της ουδέποτε τη χτύπησε στο πρόσωπο. «Όταν του πάτησα το πόδι, έβγαλε τα στέφανα, με έσπρωξε στον ώμο, πριν βγει από το Ναό. Μετά από λίγο το μυστήριο συνεχίστηκε κανονικά», όπως και έγινε και η βάπτιση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα