H Βρετάνη ζητά το δικό της domain

H Βρετάνη ζητά το δικό της domain

Διαβάστε για το αίτημα της περιφέρειας της Βρετάνης προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Δικτύου

Η παγκοσμιοποίηση του Διαδικτύου δεν είναι ασυμβίβαστη με την περιφερειοποίηση. Απόδειξη η περιφέρεια της Βρετάνης στη Δυτική Γαλλία η οποία ζητά από τον παγκόσμιο Οργανισμό Διαδικτύου (ICANN), με επιστολή της τη δημιουργία domain με κατάληξη “. BZH” που θα συνδέονται με συγκεκριμένες περιοχές, πόλεις και επιχειρήσεις.

Το “Bzh.” είναι συντομογραφία της λέξης Βρετάνη-,Breizh- στη γλώσσα της περιοχής. Η προσπάθεια υποστηρίζεται από την ένωση www.bzh. Για την υποβολή του φακέλου στην ICANN ζητήθηκε το ποσό των 235.000 ευρώ, χρήματα που δόθηκαν από χορηγίες.

Από τον Ιούνιο του 2011, ο ICANN έχει χαλαρώσει τους όρους εφαρμογής και “ξεκίνησε επίσημα η διαδικασία των νέων επεκτάσεων που μπορούν πλέον να συνδέονται με συγκεκριμένες περιοχές, πόλεις και επιχειρήσεις”, δήλωσαν υπεύθυνοι της περιφέρειας

Ο ICANN επιτρέπει πλέον την πώληση προσαρμοσμένων καταλήξεων σε διευθύνσεις του διαδικτύου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μεγάλες εταιρείες και όσοι διαθέτουν το απαιτούμενο ποσό μπορούν να έχουν την ιστοσελίδα τους στην κατάληξη που επιθυμούν.

Η δυνατότητα επιλογής προσαρμοσμένης κατάληξης domain του διαδικτύου έχει ήδη ξεκινήσει και θα λειτουργεί μέχρι τις 12 Απριλίου. Το αντίτιμο για την κατοχύρωση μιας τέτοιας διεύθυνσης αντιστοιχεί σε $185.000 δολάρια. Υπάρχει ένας αριθμός διευθύνσεων που θα δοθεί στη μειωμένη τιμή των $47.000 δολαρίων για τους οικονομικά ασθενέστερους ενδιαφερομένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την απελευθέρωση των καταλήξεων των domain ονομάτων υπάρχει η δυνατότητα κατοχύρωσης διευθύνσεων και σε μη Λατινικές γλώσσες, όπως τα Κυριλλικά, τα Κινέζικα και τα Αραβικά.

Οι νέες καταλήξεις θα μπορούν σχεδόν να είναι κάθε λέξη σε κάθε γλώσσα που υπάρχει στην γη σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα