Η απόφαση του δικαστηρίου για τους δύο δημοσιογράφους

Η απόφαση του δικαστηρίου για τους δύο δημοσιογράφους

Καταδίκη Κουρτάκη για την υπόθεση της εξύβρισης του υπουργού Άμυνας και απαλλαγή Τζένου από κάθε κατηγορία η ετυμηγορία του δικαστηρίου

Μία αθώωση και μία καταδίκη αποφάσισε το Β’ Αυτόφωρο Μονομελές στην υπόθεση των δημοσιογράφων Γιάννη Κουρτάκη και Πάνου Τζένου, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μήνυση του Πάνου Καμμένου για αποσπάσματα της ραδιοφωνικής εκπομπής τους.

Ύστερα από μία διαδικασία που κράτησε περίπου 12 ώρες, το δικαστήριο απάλλαξε από κάθε κατηγορία τον Παναγιώτη Τζένο. Αναφορικά με τον κατηγορούμενο Γιάννη Κουρτάκη το δικαστήριο “είδε” ενοχή και επέβαλε ποινή φυλάκισης 23 μηνών κατά συγχώνευση, με τριετή αναστολή, για τα αδικήματα της εξύβρισης κατά του υπουργού Πάνου Καμμένου και της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά των ανήλικων τέκνων του.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος δήλωσε σχετικά: “θέλω να ευχαριστήσω ελληνική δικαιοσύνη και συνηγόρους μου διότι μετά από μια πολύωρη διαδικασία καταδίκασε ως κοινό συκοφάντη τον Γιάννη Κουρτάκη. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορούν να λειτουργούν ως σαρανταπεντάρια στη ζωή του τόπου”.

Από την πλευρά του ο αθωωθείς Παναγιώτης Τζένος αναφέρθηκε στην απόφαση κατά του Γιάννη Κουρτάκη χαρακτηρίζοντάς την άδικη καθώς και ότι θα κατατεθεί σχετική έφεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα