Η αχτύπητη λογική πολίτη που επιμένει πως δεν υπάρχει ακρίβεια στην Ελλάδα

Διαβάζεται σε 2'
Η αχτύπητη λογική πολίτη που επιμένει πως δεν υπάρχει ακρίβεια στην Ελλάδα
Kάτοικος της Αλεξανδρούπολης αμφισβήτησε, βάσιμα την ακρίβεια στην Ελλάδα. YouTube

Ρεπόρτερ του καναλιού ΔΕΛΤΑ TV της Θράκης ρώτησε πολίτες της Αλεξανδρούπολης για την ακρίβεια στην Ελλάδα. Ένας άνδρας έθεσε ίσως το πιο εύστοχο ερώτημα, όπως την αμφισβητούσε.

Το κανάλι ΔΕΛΤΑ TV της Θράκης έκανε ρεπορτάζ στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης, για να καταγράψει το πόσο έτοιμοι νιώθουν οι κάτοικοι της πόλης εν όψει και του χειμώνα -και άρα των εξόδων για τη θέρμανση-, δεδομένης της ακρίβειας.

Η ρεπόρτερ εξηγούσε πως τα έξοδα ενός μέσου νοικοκυριού έχουν αυξηθεί δραματικά με την ακρίβεια να εντοπίζεται σε όλους τους τομείς της καθημερινότητες και τους πολίτες να προσπαθούν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «απλώς να επιβιώσουμε και όχι να ζήσουμε».

Ο πρώτος κύριος ωστόσο, που σχολίασε το θέμα ρώτησε τη δημοσιογράφο «πού την είδατε την ακρίβεια εσείς

«Δεν βλέπετε ακρίβεια;» ρώτησε η ρεπόρτερ, για να εισπράξει ως απάντηση «όχι. Όταν δίνετε 1.500 ευρώ για να πάρετε τηλέφωνο είναι φθηνό; Γιατί τα δίνετε;».

Μια νέα μητέρα που όπως είπε, ζει και στο εξωτερικό σχολίασε ότι ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ υπήρχε πάντα (αναλογικά), πλέον όμως βλέπει διαφορές και σε όλα τα άλλα είδη που χρειάζεται για το μωρό της και τον εαυτό της.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα φαρμακεία, με αφορμή και τις τελευταίες αυξήσεις στα φάρμακα. «Υπάρχουν φάρμακα που κάποιοι παίρνουν για αιματολογική χρήση, είναι δηλαδή απαραίτητα και από 15 ευρώ πήγανε 35 ευρώ. Είναι σοκαριστικό. Κάτι πρέπει να κάνει να κάνει η κυβέρνηση, όπως κάτι πρέπει να κάνουμε κι εμείς (οι πολίτες) γιατί κοιμόμαστε».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα