Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική για τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική για τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

Η ενημέρωση για την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του εκπροσώπου τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλειος Βαθρακογιάννης, από την επιχείρηση που έχει στηθεί στο σημείο που συγκρούστηκε μετωπικά η επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη με εμπορική αμαξοστοιχία, έχουν απεγκλωβιστεί μέχρι στιγμής 16 νεκροί και 85 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία, με την επιχείρηση να συνεχίζεται.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα και την 8η ΕΜΑΚ, 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και η Αστυνομία.

Στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν 350 άνθρωποι και όσοι δεν τραυματίστηκαν έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία σε ασφαλή σημεία.

Εκτός του εφημερεύοντος Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, έχει τεθεί σε λειτουργία εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Νοσοκομείο Κατερίνης, τα Νοσοκομεία Γεννηματά και Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης για να υποδεχτούν εγκαυματίες όπως και τα νοσοκομεία της Αττικής.

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η 1η Στρατιά στην Λάρισα και στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης για να υποδεχτούν και εκείνα τραυματίες αν χρειαστεί.

Σε ανακοίνωσή της η Hellenic Train ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης βρίσκονταν μέσα στο τρένο περίπου 350 επιβάτες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα