Η επιστροφή των Απάτσι

Η επιστροφή των Απάτσι

Ημέρα και νύχτα, σε όλο το γεωγραφικό ανάγλυφο της χώρας επιχειρούν και πάλι τα επιθετικά ελικόπτερα Apache Longbow του Στρατού Ξηράς, ύστερα από το δυστύχημα του Ιουλίου, καθώς ολοκληρώθηκαν οι τεχνικοί έλεγχοι

Ύστερα από το σοκ με την πτώση του Apache μέσα στη βάση του στα Μέγαρα και την καθήλωσή τους στο έδαφος για τους αναγκαίους τεχνικούς ελέγχους, τα DELTA – όπως είναι το επίσημο παρατσούκλι τους – είναι και πάλι ετοιμοπόλεμα.

Στο 2ο ΤΕΕΠ (Τάγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το τελικό στάδιο της εκπαίδευσης του ιπταμένου προσωπικού. Οι πιλότοι του Longbow εκπαιδεύονται σε προχωρημένες ασκήσεις τακτικής και σε αποστολές κρούσης και προσβολής στόχων.

Πετούν μέσα σε χαράδρες και σε πολύ χαμηλό ύψος εκτελώντας ειδικές ασκήσεις έτσι ώστε το ελικόπτερο να μην μπορεί να εντοπιστεί από τα εχθρικά ραντάρ.

Σύμφωνα με πηγές του News247, αξιωματικοί-παρατηρητές ξένων χωρών που έχουν παρακολουθήσει μέρος της εκπαίδευσης, έχουν εκφράσει το θαυμασμό τους για τις ιδιαίτερες τακτικές που έχουν «εφεύρει» οι Έλληνες πιλότοι καθώς αξιοποιούνται οι δυνατότητες του ελικοπτέρου «εκτός εγχειριδίου» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Επιπλέον οι χειριστές εξοικειώνονται σταδιακά σε περιοχές επιχειρήσεων στην ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα ενώ ιδιαίτερα εντατική είναι η εκπαίδευση στις νυχτερινές πτήσεις.

Τα πληρώματα είναι πλέον σε θέση να αξιοποιήσουν το 100% των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα εξελιγμένα οπλικά συστήματα που φέρει, ιδιαιτέρως των πυραύλων AGM 114L “Fire and Forget”.

Παρά την απώλεια ενός ελικοπτέρου και των δύο χειριστών, ίσως και ως συνέπεια της σκληρής εκπαίδευσης, τα ελληνικά πληρώματα των 11 Apache Longbow είναι πλήρως ετοιμοπόλεμα έτσι ώστε να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για την Αεροπορία Στρατού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα