Η ΕΣΗΕΑ, η απεργία και η μεγάλη κοροϊδία

Διαβάζεται σε 2'
ΕΣΗΕΑ
ΕΣΗΕΑ INTIME NEWS

Μία οφειλόμενη επισήμανση από τους δημοσιογράφους της 24 Media στην ΕΣΗΕΑ για το επαναλαμβανόμενο απεργιακό μπάχαλο.

Στην απεργία της 1ης Μαϊου γίναμε για μία ακόμη φορά στο ίδιο (κακοπαιγμένο) έργο θεατές.

Οι συντάκτες-μέλη της ΕΣΗΕΑ του NEWS 24/7 και όλων των μέσων της 24 Media έπραξαν το καθήκον τους απεργώντας και σεβόμενοι τις συλλογικές αποφάσεις του συνδικαλιστικού τους οργάνου όπως κάνουν πάντα.

Το έκαναν όχι από υποχρέωση ούτε από συνδικαλιστικό καθήκον αλλά γιατί πιστεύουν ότι σε μία εποχή δύσκολη για τους εργαζόμενους όλων των κλάδων οφείλουν να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους έμπρακτα και ενσώματα. Και φυσικά με κόστος οικονομικό.

Τι είδαμε όμως (για πολλοστή φορά) στην απεργία της Τετάρτης; Γνωστά site να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις συλλογικές αποφάσεις και να προσφέρουν κανονικά “ενημέρωση” στήνοντας τεράστιους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.Aνήμερα-και αυτό έχει τη δική του σημειολογική σημασία- της εργατικής Πρωτομαγιάς. Για τέτοια επίπεδα “αυτοσεβασμού” μιλάμε.

Είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε δημοσίως στην ΕΣΗΕΑ και να τονίσουμε -με αγανάκτηση – ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί πλέον να γίνεται ανεκτή. Είναι υποχρέωση της Ενωσης η όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική περιφρούρηση των απεργιακών της κινητοποιήσεων και φυσικά η επιβολή κυρώσεων σε όσους/όσες παραβιάζουν τις κοινές συλλογικές μας αποφάσεις.

Μέχρι στιγμής παρατηρείται μία τεράστια καθυστέρηση ως προς το δεύτερο κομμάτι. Κυρώσεις ουσιαστικά δεν υφίστανται και οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί συνεχίζουν το έργο τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα βγάζοντας κοροϊδευτικά τη γλώσσα στους υπόλοιπους.

Καλούμε, άρα, την ΕΣΗΕΑ, έστω και τώρα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πράξει το στοιχειώδες: Κυρώσεις στους απεργοσπάστες και υπεράσπιση των κοινών μας αγώνων σ’ αυτήν την εποχή των πολύ σημαντικών προκλήσεων για όλους μας. Και αυτό ναι, είναι και υποχρέωση και καθήκον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα