Η ΕΣΗΕΑ ζητεί δικαίωση για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Διαβάζεται σε 2'
Η ΕΣΗΕΑ ζητεί δικαίωση για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ
EUROKINISSI

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Με την αθώωση λόγω αμφιβολιών των δυο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ παραμένει αδικαίωτη η μνήμη του συναδέλφου μας, επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της.

«Πάνω απ’ όλα, όμως, διευρύνεται το αίσθημα ατιμωρησίας για δολοφονίες δημοσιογράφων που από την πρώτη στιγμή στηλιτεύθηκε διεθνώς από τον Κλάδο».

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τη Δικαιοσύνη και τον αρμόδιο Εισαγγελέα να πράξουν ό,τι προβλέπει ο Νόμος «ώστε η υπόθεση αυτή να κριθεί και σε δεύτερο βαθμό, δεδομένου ότι η πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως της έδρας βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με την απόφαση που τελικά εκδόθηκε».

«Καλούμε τις Αρχές να εντείνουν περαιτέρω τις έρευνες, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον νεκρό συνάδελφό μας, τους δημοσιογράφους της χώρας και την παγκόσμια δημοσιογραφική κοινότητα και να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τους δράστες και τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ» καταλήγει η ανακοίνωση, ζητώντας δικαίωση.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος με ψήφους 5-2 (μειοψηφίσε ο πρόεδρος και μια τακτική δικαστής), ενώ ο δεύτερος κρίθηκε αθώος με ψήφους 6-1 (μειοψήφισε η ίδια δικαστής).

Οι κατηγορούμενοι, αδέρφια, Έλληνες, 41 και 49 ετών, οι οποίοι κάθονταν στο εδώλιο σε κλοιό αστυνομικών που φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν βαρύ οπλισμό, ξέσπασαν σε κλάματα και αγκαλιάστηκαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα