Η Ιος πρωτοπορεί και αποκτά Υδατοδρόμιο

Η Ιος πρωτοπορεί και αποκτά Υδατοδρόμιο

Η Ιος θα αποκτήσει πολύ σύντομα Υδατοδρόμιο. Ποιες είναι οι λεπτομέρειες του πρότζεκτ.

Ιδιαίτερα σημαντική η εξέλιξη για επιχειρήσουν υδροπλάνα στο Νότιο Αιγαίο, που ενδεχομένως να επισπεύσει καταστάσεις, με την πρώτη άδεια ίδρυσης – στο Νότιο Αιγαίο – Υδατοδρομίου στην Ιο.

Με υπογραφή του υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την άδεια ίδρυσης του Υδατοδρομίου Ίου, η οποία θα ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ίου, που με τη σειρά του είχε ορίσει ως Ανάδοχο για την αδειοδότηση του Υδατοδρομίου την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια».

Το επόμενο βήμα είναι η κατασκευή του υδατοδρομίου, που δεν απαιτεί ιδιαίτερες προσθήκες στο λιμάνι.

Κι ενώ προχωρά η υλοποίηση της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να δημιουργηθούν 30 Υδατοδρόμια σε νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, το γεγονός ότι εγκρίθηκε η πρώτη άδεια για την Ιο, σημαίνει πολλά καθώς αναμένεται το φθινόπωρο του 2021 να έρθει αμφίβιο υδροπλάνο που θα επιχειρεί στα αδειοδοτημένα υδατοδρόμια των Ιόνιων Νησιών, αλλά και στα χερσαία.

Πρακτικά, τώρα για την Ιο, θα μπορεί το αμφίβιο υδροπλάνο να καλύπτει διαδρομές εντός των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Για παράδειγμα, θα μπορεί να προσγειώνεται στο χερσαίο αεροδρόμιο της Μυκόνου, να παραλαμβάνει επιβάτες και να τους πηγαίνει στο Υδατοδρόμιο της Ιου. Ανάλογα μπορεί να κάνει και με τα υπόλοιπα νησιά, αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τουριστικά την Ιο και εξυπηρετώντας καλύτερα τη συγκοινωνία.

«Η αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Ίου, δημιουργεί μια πρωτοποριακή πύλη εισόδου στο νησί μας που θα βοηθήσει κομβικά στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού αλλά και στην εξυπηρέτηση των μετακινήσεων των μόνιμων κατοίκων της Ίου προς τα μεγάλα αστικά και περιφερειακά κέντρα και μάλιστα σε δωδεκάμηνη βάση.

Επίσης με τη λειτουργία του Υδατοδρομίου θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που προβλέπεται να καλυφθούν από ντόπιους κατοίκους με όλα τα θετικά που αυτό συνεπάγεται για το νησί μας», ανέφερε ο δήμαρχος Ιητών, Γκίκας Γκίκας, ενώ ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», Τάσος Γκόβας, επισήμανε ότι: «το υδροπλάνο με τα μοναδικά κατασκευαστικά του χαρακτηριστικά αποτελεί ιδεωδώς ευέλικτο μέσο μεταφοράς, κατάλληλο για νησιωτικές Περιφέρειες με πολλά και διάσπαρτα νησιά όπως του Νοτίου Αιγαίου. Ειδικά δε για νησιά που δεν διαθέτουν αεροδρόμιο, όπως είναι η Ίος, η πολυχρηστικότητα του υδροπλάνου θα αποτελέσει μια συγκοινωνιακή υπηρεσία πνοής».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα