Η Teleperformance Greece γιορτάζει τη διαφορετικότητα και στέλνει μήνυμα αποδοχής

Διαβάζεται σε 7'
Η Teleperformance Greece γιορτάζει τη διαφορετικότητα και στέλνει μήνυμα αποδοχής
Η Σόζη, ο Γιάννης και ο Chris συνάντησαν τον Άλεξ Κάβδα στα γραφεία της Teleperformance στον Πειραιά και μοιράστηκαν τις προσωπικές τους ιστορίες, καθώς και τη σημασία του να εργάζεσαι σε ένα τόσο συμπεριληπτικό περιβάλλον.

Διανύοντας τον «πολύχρωμο» Mήνα Υπερηφάνειας, εργαζόμενοι της Teleperformance στην Ελλάδα περιγράφουν πώς μοιάζει ένα «διαφορετικό» και ποικιλόμορφο περιβάλλον εργασίας που κάνει πράξη τη συμπερίληψη και την αποδοχή.

«Ήταν τόσο έντονη η αποδοχή στο περιβάλλον εργασίας που άρχισα να έχω πρόβλημα όταν επέστρεφα σπίτι. Περνούσα 8 ώρες σε ένα χώρο που όλοι αποδεχόντουσαν το ποιος είμαι, τι είμαι, δεν υπήρχαν ερωτήσεις, και μετά έπρεπε να επιστρέψω στην πραγματικότητα της καθημερινότητας» είπε ο Χρήστος συζητώντας με τον Άλεξ Κάβδα για τη σημασία του να εργάζεσαι σε ένα συμπεριληπτικό περιβάλλον.

Μία από τις πάγιες διεκδικήσεις της LGBTQIA+ κοινότητας είναι η συμπερίληψη και η αποδοχή της διαφορετικότητας και της ποικιλομορφίας στην εργασία. Όταν αυτή η διεκδίκηση «βγαίνει» από τα όρια της κοινότητας και ενσωματώνεται στην πολιτική μίας εταιρείας, τότε η συμπερίληψη στην εργασία παύει να είναι απλά ένας στόχος και μετατρέπεται σε καθημερινή πρακτική. Γίνεται το ασφαλές μέρος στο οποίο καταφέρνουν οι άνθρωποι να ευδοκιμήσουν, η κοινωνία αναπτύσσεται και εμπειρίες όπως αυτή που μοιράζεται ο Χρήστος, εργαζόμενος στην Teleperformance στην Ελλάδα, γίνονται βιωματικές.

Με αφορμή τον Μήνα Υπερηφάνειας, η Teleperformance στην Ελλάδα συζητά τα θέματα της συμπερίληψης και της διαφορετικότητας υπό από την ομπρέλα μιας παγκόσμιας καμπάνιας με τίτλο «Together we thrive: Be you. Be bold. Belong.»

Ο Χρήστος και τρεις ακόμα συνάδελφοί του από την Teleperformance στην Ελλάδα, περιγράφουν την προσωπική τους θέση και εμπειρία σχετικά με το coming out, την αποδοχή από τον περίγυρο και τον ίδιο τους τον εαυτό, τη σημασία και τις δυναμικές σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί εντός της LGBTQIΑ+ κοινότητας και την αξία ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, που καλλιεργεί μια κουλτούρα ενότητας, σεβασμού και ευαισθητοποίησης.

teleperformance 2

Η Σόζη, o Γιάννης, ο Χρήστος και ο Pablo μοιράστηκαν τις παρόμοιες αλλά και ταυτόχρονα διαφορετικές ιστορίες αποδοχής του εαυτού και της ταυτότητάς τους, κάνοντας μια αναδρομή στο ταξίδι τους μέσα στην κοινότητα. Παράλληλα, αναφέρθηκαν στο πόσο σημαντικό είναι να εργάζονται σε ένα περιβάλλον όπως η Teleperformance στην Ελλάδα, που καλλιεργεί την ασφάλεια, «αγκαλιάζει» τη διαφορετικότητα και σε αφήνει ελεύθερο να ονειρευτείς μια κοινωνία που θα «σφύζει» από αγάπη και αποδοχή.

«Αν μπορούσα να ονειρευτώ κάτι, θα ήταν ένα μέλλον που δεν θα χρειαζόταν να γιορτάζουμε το μήνα Υπερηφάνειας»

«Στην Teleperformance, ακόμη και μπλε αν ήσουν, αν ήσουν Στρουμφ, ο κόσμος θα σε αποδεχόταν» λέει ο Γιάννης για να υπογραμμίσει το πόσο συμπεριληπτικό είναι το περιβάλλον.
«Αν μπορούσα να ονειρευτώ κάτι, αν και είναι ουτοπικό, θα ήταν ένα μέλλον στο οποίο δεν θα χρειαζόταν να γιορτάζουμε το Μήνα Υπερηφάνειας, γιατί δεν θα γίνονταν τέτοιες συζητήσεις. Οι άνθρωποι δεν θα χρειαζόταν να κρύβουν ποιοι είναι και τι θέλουν και δεν θα χρειαζόμασταν καν την κοινότητα, γιατί όλοι θα ήταν μέλη μιας Παγκόσμιας κοινότητας –  αυτής των ανθρώπων», αναφέρει ο Χρήστος.

teleperformance

«Να είσαι καλή, να χαμογελάς και να δίνεις στους ανθρώπους αυτό που τους λείπει. Γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εντός της κοινότητας που έχουν ζήσει στο μίσος»

«Αν το σκεφτείς η κοινότητα είναι μια οικογένεια και όπως όλες οι οικογένειες φωνάζουμε ο ένας στον άλλο, τσακωνόμαστε, παρεξηγούμαστε. Αλλά αν κάποιος εκτός της κοινότητας διανοηθεί να μας πειράξει, τότε ενωμένοι θα τον αντιμετωπίσουμε. Εντός της κοινότητας όμως, ναι, θα φωνάξουμε, δεν θα υπάρχει η απόλυτη αποδοχή, όπως ακριβώς στις οικογένειες», λέει η Σόζη, με την ίδια να προσθέτει πως:

«Οφείλω την ωραία μου ζωή στη μητέρα μου, αυτή πάντα μου έλεγε να είμαι καλή με τους ανθρώπους, ώστε μια μέρα να είναι καλοί και μεταξύ τους. Να είσαι καλή, μου έλεγε, να τους χαμογελάς και να τους δίνεις αυτό που τους λείπει. Γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εντός της κοινότητας που έχουν ζήσει στο μίσος».

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι πλέον μιλούν ανοιχτά για την ταυτότητα τους»

Ο Pablo, από την Ισπανία, μιλά για τη μετάβασή του από την χώρα του στην Ελλάδα, όπου παρά τα βήματα προόδου που έχουν σημειωθεί σχετικά με την ορατότητα, υπάρχουν ακόμα ταμπού και προκαταλήψεις γύρω από τη διαφορετικότητα. «Η Ισπανία είναι μια χώρα στην οποία η αποδοχή της LGBTQIΑ+ κοινότητας είναι πολύ μεγάλη και πολλές φορές δεν συνειδητοποιούμε ότι δεν είναι παντού έτσι. Όταν ήρθα στην Ελλάδα έζησα μια μεταβατική περίοδο γιατί – αν και υπάρχει αποδοχή – υπάρχουν πολλά ταμπού και οι άνθρωποι δεν μιλάνε τόσο εύκολα γι’ αυτό», λέει ο ίδιος.

Η Teleperformance στην Ελλάδα εντάσσει στην εταιρική της πολιτική αποφάσεις και δράσεις DE&I που προωθούν και ενισχύουν την αποδοχή για τη διαφορετικότητα, δημιουργώντας έτσι ένα περιβάλλον ασφαλές, μέσα στο οποίο ο καθένας μπορεί να είναι ο καλύτερος εαυτός του και να εξελίσσεται. Προσφέρει ένα υγιές περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, αποδεικνύοντας μέσα από τις πρωτοβουλίες της ότι το να «βγαίνεις» όπως είσαι στην καθημερινή σου δουλειά, είναι απόλυτα αποδεκτό και γιορτάζεται.

«Νιώθω ασφαλής γιατί αν κάποιος πει ή κάνει κάτι που θα με προσβάλλει, αυτή η εταιρεία εφαρμόζει πολιτικές προκειμένου να προστατεύει και να αντιμετωπίζει τέτοιες συμπεριφορές. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι πλέον μιλούν ανοιχτά για την ταυτότητα τους και αυτό είναι σημαντικό γιατί χρειαζόμαστε την ορατότητα. Τη χρειαζόμαστε για να νιώσουμε κανονικοί εντός και εκτός κοινότητας. Και για να βοηθηθούν και άλλοι άνθρωποι και να νιώσουν καλά με αυτό που είναι», καταλήγει ο Ρablo.

Αναδεικνύοντας τη σημασία της αποδοχής «από μέσα προς τα έξω», ο Ιωάννης επισημαίνει την ανάγκη να αποδεχθεί ο καθένας τον εαυτό του και να «αγκαλιάσει» την ποικιλομορφία της κοινότητας.

Η Τeleperformance Greece στέκεται υπερήφανα στο πλευρό των «Υπερήφανων Γονέων»

Φέτος η Teleperformance στην Ελλάδα συμμετείχε ενεργά για ακόμα μία χρονιά στο Athens Pride 2024 ως χορηγός, συμπράττοντας με την ΜΚΟ Υπερήφανοι Γονείς και στηρίζοντας έμπρακτα τόσο τη συμμετοχή τους στο Athens Pride και το Euro Pride, όσο και τις νέες δράσεις τους.

Μία διαφορετική σελίδα για τη διαφορετικότητα

Η Teleperformance στην Ελλάδα δεσμεύεται για τη διαφορετικότητα και την ένταξη και συνεχίζει να στοχεύει στην ενδυνάμωση της LGBTQIA+ κοινότητας, γιορτάζοντας τη μοναδικότητα του καθενός, για έναν κόσμο πιο ισότιμο.

Έχοντας υπογράψει περήφανα τη Χάρτα Διαφορετικότητας και μέσα από ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες, η εταιρεία εργάζεται για τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας ανθρώπων με μοναδικά χαρακτηριστικά και διαφορετικές εμπειρίες ζωής, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναπτύξουν το ταλέντο και τις δεξιότητές τους, να εξελιχθούν επαγγελματικά και να πετύχουν τους στόχους τους.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Teleperformance στην Ελλάδα και μάθετε περισσότερα για τη δέσμευσή της στη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα