Η Θεσσαλονίκη ένωσε την φωνή της με το Καλλιμάρμαρο για τα Τέμπη

Διαβάζεται σε 2'
Η Θεσσαλονίκη ένωσε την φωνή της με το Καλλιμάρμαρο για τα Τέμπη
makthes

Εκατοντάδες κόσμου παρακολουθούν την συναυλία του Καλλιμάρμαρου από γιγαντοοθόνη στην Καλαμαριά.

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, πλήθος κόσμου παρακολουθεί αυτή την ώρα την συναυλία μνήμης για τα θύματα των Τεμπών στο Καλλιμάρμαρο.

Στην πλαζ της Αρετσούς, στην Καλαμαριά, εκατοντάδες Θεσσαλονικείς συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα προκειμένου να παρακολουθήσουν την συναυλία που μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση μέσω γιγαντοοθόνης που έχει στηθεί στον χώρο μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμαριάς και της ΔΕΤΕΚ Α.Ε.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, όπως αναφέρει η Μακεδονία, υπάρχουν συγγενείς θυμάτων καθώς και επιβάτες που ταξίδευαν με το μοιραίο τρένο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου καθώς η Καλαμαριά θρηνεί τέσσερα θύματα από την εθνική τραγωδία.

Η Ευδοκία Τσάμπαρη βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι την ώρα της σύγκρουσης. Περιγράφοντας την κόλαση που έζησε εκείνο το βράδυ, τονίζει ότι συνεχίζει να παλεύει μαζί με τους υπόλοιπους συγγενείς και επιβάτες ζητώντας δικαίωση.

«Επιζούμε αλλά δεν ζούμε. Ο καθένας έρχεται αντιμέτωπος με τους εφιάλτες του προσπαθώντας να διαχειριστεί το βάρος που φέρει στις πλάτες του».

Σήμερα ενώνουμε την φωνή μας αλληλέγγυοι στις οικογένειες που έχουν έναν πάρα πολύ μεγάλο δρόμο μπροστά τους» δήλωσε η δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου τονίζοντας ότι «τα Τεμπη δεν πρέπει να ξεχαστούν». « Η αναμετάδοση της συναυλίας είναι το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ως δήμος» ανέφερε η κα Αράπογλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα