Η Θεσσαλονίκη μέλος του δικτύου των Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της Unesco

Η Θεσσαλονίκη μέλος του δικτύου των Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της Unesco
Θεσσαλονίκη Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μετά από συντονισμένη προσπάθεια πολιτείας και φορέων, η Θεσσαλονίκη γίνεται η πρώτη ελληνική πόλη - μέλος του δικτύου των Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της Unesco.

Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη ελληνική πόλη που επιτυγχάνει την ένταξή της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας (Creative Cities of Gastronomy) της Unesco.

Το Creative Cities of Gastronomy αποτελεί ένα Δίκτυο πόλεων που διαθέτουν παράδοση στη γαστρονομία και προωθεί την Πολιτιστική Πολυμορφία και την Αειφόρο Αστική Ανάπτυξη. Η σημασία του Δικτύου έγκειται στο ότι διευκολύνει τις πόλεις-μέλη στην ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας και πόρων στην εν λόγω θεματική.

Τη διαδικασία για την ένταξη της Θεσσαλονίκης στο δίκτυο συντόνισε η υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδια για τις θεματικές μορφές Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. Σε δήλωση της τόνισε ότι «Η συγκεκριμένη διάκριση έρχεται να προστεθεί στη δυναμική της Θεσσαλονίκης, η οποία σε συνδυασμό με τα 15 μνημεία Unesco που διαθέτει, έχει όλα τα εχέγγυα για να αναπτυχθεί και να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο ως τουριστικός και πολιτιστικός προορισμός».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σε δήλωση του επεσήμανε ότι «Μέσα από δημιουργική συνέργεια φτάσαμε στον στόχο της ανακήρυξης της Θεσσαλονίκης, στο Παρίσι, ως μέλους του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της Unesco. Η γαστρονομία άλλωστε είναι βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα της Θεσσαλονίκης – η πόλη μας είναι σταυροδρόμι γεύσεων και πολιτισμών, πλέον και με τη σφραγίδα της Unesco. Η καλή τοπική κουζίνα είναι η ραχοκοκαλιά της γαστρονομικής προσφοράς, επιβραβεύεται οικονομικά και αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα