Ιδιοκτήτης εταιρείας συλλογής απορριμμάτων έκαψε τα απορριμματοφόρα του Δ. Μαλεβιζίου για το μονοπώλιο

Διαβάζεται σε 2'
Ιδιοκτήτης εταιρείας συλλογής απορριμμάτων έκαψε τα απορριμματοφόρα του Δ. Μαλεβιζίου για το μονοπώλιο
Περιπολικό της αστυνομίας EUROKINISSI

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εμπρησμού απορριμματοφόρων οχημάτων στο Ηράκλειο Κρήτης. Συνελήφθησαν τρία άτομα κατηγορούμενα για απόπειρα εκβίασης και παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων.

Τα απορριμματοφόρα του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Ηράκλειο Κρήτης έβαλε δύο άτομα να κάψουν, ο 44χρονος ιδιοκτήτης ιδιωτικής εταιρείας συλλογής απορριμμάτων που συνεργάζεται με τους Δήμους της περιοχής, εκτός από τον συγκεκριμένο Δήμο, που δεν σύναψε αυτή την φορά συμβόλαιο μαζί του, αφού θεωρούσαν οι υπεύθυνοι ότι ήταν καλυμμένοι από τον στόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αυτό φαίνεται θέλησε να το αλλάξει, ο συγκεκριμένος ιδιώτης. Για να αναγκάσει τους υπεύθυνους του Δήμου να κάνουν εκ νέου σύμβαση μαζί του, κατηγορείται ότι έβαλε δύο άτομα να κάψουν τα απορριμματοφόρα του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα των αντρών του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου είχε σαν αποτέλεσμα την εξιχνίαση της υπόθεσης εμπρησμού 8 απορριμματοφόρων οχημάτων και κάδων κομποστοποίησης απορριμμάτων, ιδιοκτησίας του Δήμου Μαλεβιζίου που έγινε νυκτερινές ώρες της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου σε αμαξοστάσιο του Δήμου.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, δύο ημεδαποί (39χρονος και 53χρονος) ενεργώντας κατ’ εντολή του 44χρονου ημεδαπού, μετέβησαν στο αμαξοστάσιο όπου προέβησαν σε εμπρησμό των απορριμματοφόρων οχημάτων, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο φθορές ύψους 2.000.000 ευρώ.

Πρωινές ώρες, χθες και σήμερα οργανώθηκαν συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης και ειδικής ομάδας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα συγκεκριμένα άτομα καθώς επίσης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες τους κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 μεταλλικοί κόφτες, 3 μαχαίρια, είδη ένδυσης και προστατευτικά κράνη.

Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία μοτοσικλέτα ως μέσο τέλεσης αξιόποινης πράξης. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου και το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα