Ηλεία-κακοκαιρία: Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Ηλεία-κακοκαιρία: Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από χείμαρρο
Ηλεία: Νεκρός 65χρονος - Παρασύρθηκε από τα νερά στο Βαρθολομιό

Νεκρός ανασύρθηκε άνδρας στην περιοχή Βρανά Βαρθολομιού. Είχε παρασυρθεί το αυτοκίνητο του από τα ορμητικά νερά λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας περίπου 60 ετών, από αρδευτικό κανάλι, πλησίον του δρόμου, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από ορμητικά νερά, στην περιοχή Βρανάς Βαρθολομιού Ηλείας. Πρόκειται δυστυχώς για το πρώτο θύμα αυτής της κακοκαιρίας.

Αρχικά βρέθηκε το αυτοκίνητο του αγνοούμενου άνδρα και λίγο αργότερα και κατά την διάρκεια των ερευνών των πυροσβεστών, εντοπίστηκε η σορός του στο αρδευτικό κανάλι. Στο σημείο επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Παράλληλα, αρκετά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρία που έπληξε Αττική, Δυτική Ελλάδα και νησιά του Ιονίου. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων από διάφορες περιοχές της Αττικής. Μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και ισχυρών ανέμων, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 100 κλήσεις, εκ των οποίων 19 για αντλήσεις υδάτων, 42 κοπές δέντρων, 25 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο και 14 αφαιρέσεις αντικειμένων.

Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και των λιμνάζοντων υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον Ασπρόπυργο, στην Περιφερειακή Διυλιστηρίων έως τα Νεόκτιστα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στην Επαρχιακή Οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου από το 15ο χλμ. έως το 18ο χλμ. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 20 κλήσεις για κοπές δέντρων από την Κέρκυρα, 5 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από την Ζάκυνθο και στο Αργάσι έχει υπερχειλίσει ένας χείμαρρος και έχει προκαλέσει πλημμύρα στην περιοχή, περιστατικό στο οποία έχει επιληφθεί η Πολιτική Προστασία.

Αντίστοιχα, από Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 10 κλήσεις για κοπές δέντρων.

Παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Από την Πυροσβεστική καλούνται οι πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα