Ηλεία: Φωτιά στο Γεράκι – Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστιικής

Διαβάζεται σε 2'
Πυρκαγιά στην Ηλεία
Πυρκαγιά στην Ηλεία Eurokinissi

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ηλεία. Εκδόθηκε προληπτικά “112” για την απομάκρυνση των κατοίκων τριών χωριών προς Αμαλιάδα. Ανησυχία για το μέτωπο στο Γεράκι

Αντιμέτωπες με δύο πύρινα μέτωπα βρίσκονται οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία, με τις δύο φωτιές να ξεσπούν μεταξύ τους σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Η πρώτη φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή Γεράκι, του δήμου Ήλιδας.

Λίγο αργότερα κι ενώ η φωτιά έπαιρνε διαστάσεις, εκδόθηκε προληπτικά “112” για την απομάκρυνση των κατοίκων προς Αμαλιάδα, για τις περιοχές Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα, ενώ έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική.

 

Ειδικότερα, oι δυνάμεις που επιχειρούν στο μέτωπο του Γερακίου ενισχύονται και αυτή την ώρα επιχειρούν 188 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων, 62 οχήματα, 8 Α/Φ και 9 Ε/Π εκ των οποίων  2  για συντονισμό.  Συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

“Το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γεράκι είναι πολύ μεγάλο και δυστυχώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσκολεύουν το έργο των εναέριων και επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης”, αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

Όπως προσέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, “το μέτωπο της φωτιάς κινείται τώρα προς την περιοχή Χάβαρι και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές”.

Επίσης, ο Νίκος Κοροβέσης σημείωσε ότι “η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έστειλε από την πρώτη στιγμή όλα τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας, για να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις”.

 

Μήνυμα, μέσω του 112, εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της περιοχής Χάβαρι, του Δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Γεράκι.

Μερικά λεπτά αργότερα, ξέσπασε και δεύτερο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Πανόπουλου. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 32 Πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου, 10 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Η φωτιά αυτή πλέον δεν εμπνέει κάποια ανησυχία και οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται στο Γεράκι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα