Ηλεία: Θρήνος στην κηδεία της 11χρονης που δολοφονήθηκε από τον θείο της

Διαβάζεται σε 5'
Kηδεία 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία
INTIME

Την 11χρονη Βασιλική που δολοφονήθηκε άγρια από τον θείο της αποχαιρέτησαν φίλοι και συγγενείς.

Το τελευταίο “αντίο” στην πολυαγαπημένη τους Βασιλική είπαν συγγενείς και φίλοι της 11χρονης από τη Μυρτιά Ηλείας, που δολοφονήθηκε άγρια από τον 37χρονο θείο της.

Η κηδεία της τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μυρτιάς.

Κηδεία 11χρονης Βασιλικής Ηλεία
INTIME

INTIME

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και η γιαγιά της 11χρονης, με τους συγγενείς της να εκφράζουν την οργή τους για την άγρια δολοφονία της και τον άδικο χαμό της.

Kηδεία 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία
INTIME

Kηδεία 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία
INTIME

Το χρονικό της φρίκης

Τη Δευτέρα (10/06), η 11χρονη Βασιλική βρέθηκε άγρια δολοφονημένη, σε χωράφι στην περιοχή Καταράχι, ανάμεσα στα Λεχαινά και την Αρετή Ηλείας. Στην περιοχή οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 37χρονο θείο της ο οποίος αργότερα ομολόγησε τη δολοφονία της μικρής.

Το βράδυ της 9ης Ιουνίου, η 11χρονη έφυγε από το σπίτι της οικογένειάς της, στην Μυρτιά, με προορισμό το σπίτι του παππού της. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε ποτέ να φθάσει. Στη διαδρομή, συνάντησε τον θείο της ο οποίος σταμάτησε μπροστά της με το αυτοκίνητό του. Η Βασιλική, που δεν μπορούσε να υποψιαστεί τις νοσηρές βλέψεις του 37χρονου επιβιβάστηκε στο όχημά του και έκτοτε αγνοείτο μέχρι το μεσημέρι της επομένης.

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του παιδιού, η 11χρονη δέχτηκε χτυπήματα με το κατσαβίδι, σε καρδιά και σπλήνα, ωστόσο δεν προκύπτουν ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Kηδεία 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία
INTIME

Ο δολοφόνος της Βασιλικής, μετά την ομολογία του, υποστήριξε:Της πρότεινα να συνευρεθούμε ερωτικά. Αντέδρασε και αρνήθηκε. Είπε ότι θα το πει στους γονείς της. Πήρα το κατσαβίδι που είχα στο αυτοκίνητο και αφού την έριξα στο έδαφος την χτύπησα με αυτό πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό. Την σκότωσα και το κατσαβίδι το πέταξα σε έναν βάλτο”.

Μετά τη δολοφονία, σύμφωνα με την αστυνομία, έσυρε το άψυχο σώμα της 11χρονης για 45 μέτρα, μέχρι που το πέταξε δίπλα σε ένα αυλάκι στο Καταράχι Ηλείας, και στη συνέχεια το σκέπασε με ξερά χόρτα.

Kηδεία 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία
INTIME

Απολογείται την Παρασκευή ο 37χρονος

Ο 37χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για:

  • ανθρωποκτονία από πρόθεση
  • απόπειρα βιασμού ανηλίκου
  • αρπαγή ανηλίκου
  • οπλοχρησία
  • οπλοφορία

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν η απολογητική διαδικασία θα λάβει χώρα στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου ή αν η Ανακρίτρια Ηλείας μεταβεί στο κτίριο της αστυνομίας, καθώς συντρέχουν λόγοι της μη ασφαλούς διεξαγωγής της απολογίας του κατηγορούμενου.

Η τοποθεσία θα που λάβει χώρα η απολογία θα αποφασιστεί κατόπιν συνεννόησης αστυνομικών και δικαστικών άρχων.

Υπενθυμίζεται πως χτες, την ώρα άφιξης του δράστη στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου δεκάδες συγγενείς της 11χρχονης και κάτοικοι της κοινότητας Μυρτιάς, όπου μένει η οικογένειά της, οι οποίοι ήταν από νωρίς στο σημείο, επιχείρησαν να τον λιντσάρουν.

Ο Άρειος Πάγος ερευνά γιατί ήταν ελεύθερος ο δολοφόνος της 11χρονης

Τους λόγους που ο 37χρονος δράστης της δολοφονίας της 11χρονης στην Ηλεία, βρισκόταν εκτός φυλακής, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του σε ποινή κάθειρξης 9 ετών για βιασμό ανήλικου παιδιού, ερευνά ο Άρειος Πάγος.

Συγκεκριμένα, ξεκινά πειθαρχικός έλεγχος για τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου, οι οποίοι παρά την απόφαση ενοχής, έκριναν πως ο καταδικασθείς θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος. Μάλιστα, του είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρέωσης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διέμενε στην Ηλεία και της απαγόρευση να πλησιάζει το 14χρονο θύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστεί αν υπάρχει επαρκής αιτιολογία για την αναστολή που χορηγήθηκε στον 37χρονο σήμερα δράστη, επιτρέποντας του να κυκλοφορεί και πάλι ελεύθερος.

Η δίκη του σε δεύτερο βαθμό αναμενόταν να ξεκινήσει το 2025 μετά από δύο αναβολές που είχαν δοθεί, η πρώτη εξαιτίας αυτεπαγγέλτως διορισμού συνηγόρου στον κατηγορούμενο και η δεύτερη λόγω αποχής των δικηγόρων.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, δε, η κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα αφορά και στον εισαγγελικό λειτουργό του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα