Ηλεκτρονικές απάτες: Επιχείρηση εξάρθρωσης μεγάλης σπείρας – Τουλάχιστον 2 εκ. ευρώ η λεία της

Ηλεκτρονικές απάτες: Επιχείρηση εξάρθρωσης μεγάλης σπείρας – Τουλάχιστον 2 εκ. ευρώ η λεία της
istockphoto

Tουλάχιστον τους τελευταίους 7 μήνες δρούσε το κύκλωμα που εξαπατούσε επιχερηματίες, αποκομίζοντας τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ. Πάνω από 260 οι περιπτώσεις που εξιχνιάστηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων για την σύλληψη ατόμων που προέβαιναν σε σωρεία ηλεκτρονικών απατών.

Μέχρι στιγμής, έχουν προσαχθεί επτά άτομα, όλοι τους Ρομά, ενώ τουλάχιστον για έξι από αυτούς η προσαγωγή τους θα μετατραπεί σε σύλληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δρούσαν τουλάχιστον τους τελευταίους 7 μήνες αποκομίζοντας τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ από την παράνομη δραστηριότητα τους, που περιλάμβανε 262 περιπτώσεις απάτης σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Για ορμητήριό τους χρησιμοποιούσαν τον καταυλισμό στο Ζευγολατιό Κορινθίας και το Ζεφύρι Αττικής όπου βρίσκονται σε εξέλιξη κατ’ οίκον έρευνες, ενώ η μεθοδολογία τους ήταν να πλαστογραφούν ταυτότητες, τιμολόγια, σφραγίδες κλπ. να πείθουν τηλεφωνικά επιχειρήσεις πως επρόκειτο για αντιπροσώπους μεγάλων εταιρειών και πραγματοποιούσαν αγορές που ποτέ δεν πλήρωναν ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έπειθαν τα θύματά τους να τους δώσουν πρόσβαση στον τραπεζικό τους λογαριασμό μέσω e-banking, δήθεν για να τους πληρώσουν κατευθείαν και τους αφαιρούσαν όλα τους τα χρήματα…

Χρησιμοποιούσαν «πακιστανικά τηλέφωνα» και για τις απάτες και για τις μεταξύ τους συνομιλίες και μάλιστα στις μεταξύ τους συνομιλίες, συζητούσαν σε διάλεκτο Ρομά για να μην γίνουν αντιληπτοί τι λένε, σε περίπτωση παρακολούθησής τους από την Αστυνομία.

Πρόσθετα, προσέγγιζαν άτομα που βρίσκονταν σε μεγάλη οικονομική ανάγκη και με το αζημίωτο τους έπειθαν να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς στα ονόματά τους, που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος για να αποταμιεύουν τα κέρδη από την λεία τους, τα οποία μοίραζαν και έβαζαν μικρά ποσά και συχνά για να μην γίνουν αντιληπτοί.

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης και της έρευνας, αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα