Ηλιούπολη: Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια κατά την ανακοίνωση της απόφασης για τον αστυνομικό

Ηλιούπολη: Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια κατά την ανακοίνωση της απόφασης για τον αστυνομικό
Δικαστική αίθουσα Eurokinissi

Το πανδαιμόνιο που προκλήθηκε εντός της δικαστικής αίθουσας, κατά την την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης για τον αστυνομικό, προκάλεσε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας.

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας μπαίνουν τα επεισόδια που έλαβαν χώρα τις ημέρες των Χριστουγέννων κατά την εκφώνηση της απόφασης για την υπόθεση trafficking στην Ηλιουπολη.

Οι εισαγγελικές αρχές διενεργούν προκαταρκτική εξέταση για το πανδαιμόνιο που επικράτησε, όταν ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ξεκίνησε την εκφώνηση της απόφασης επί της ενοχής του βασικού κατηγορούμενου αστυνομικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα αφορά στην ενδεχόμενη διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων από μέλη του ακροατηρίου.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία διακόπηκε στο άκουσμα της εν μέρει αθωωτικής για τον αστυνομικό απόφασης λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν, ενώ η ένταση κορυφώθηκε με την είσοδο των ΜΑΤ στη δικαστική αίθουσα.

Ως προς την απόφαση, ο αστυνομικός κρίθηκε ένοχος για εμπορία ανθρώπων τιμωρώντας τον με ποινή φυλάκισης 5 ετών και 6 μηνών, αλλά αφέθηκε ελεύθερος καθώς αποφασίστηκε ότι η έφεση του πρέπει να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Ο κατηγορούμενος απαλλάχθηκε από την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, αλλά και για το αδίκημα της εμπορίας ως προς τη δεύτερη καταγγέλουσα.!Ο πρώην σύντροφός της κοπέλας καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα