Ιωάννινα: Ομολόγησε ο ανιψιός τη δολοφονία της 62χρονης

Διαβάζεται σε 2'
Αστυνομία. Εικόνα αρχείου
Αστυνομία. Εικόνα αρχείου INTIME

Ομολόγησε ο ανιψιός τη δολοφονία της 62χρονης, η οποία εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής νεκρή στο σπίτι της στον Περίβλεπτο Ιωαννίνων.

Τη δολοφονία της θείας του με κυνηγετική καραμπίνα ομολόγησε ο ανιψιός της, ο οποίος ήταν από την πρώτη στιγμή στο επίκεντρο των ερευνών μετά τον εντοπισμό της σορού της 62χρονης στο σπίτι της, στο Περίβλεπτο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί μεταξύ τους καυγάς που είχε ως αποτέλεσμα ο άνδρας να πάρει την καραμπίνα και να προβεί στην αποτρόπαια πράξη.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν, δε, ότι η δολοφονία αποδίδεται σε οικονομικό κίνητρο, ωστόσο σαφέστερη εικόνα θα υπάρξει τις επόμενες ώρες.

Νεκρή η 62χρονης τις τελευταίες δύο ημέρες

Σημειώνεται πως ο ανιψιός ήταν αυτός που κάλεσε τις Αρχές το πρωί της Παρασκευής, υποστηρίζοντας ότι εντόπισε δολοφονημένη την 62χρονη, και αμέσως οδηγήθηκε στην Ασφάλεια για να δώσει λεπτομερή κατάθεση.

Λίγη ώρα αργότερα, ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα προκειμένου ο δράστης να υποδείξει στις Αρχές πού πέταξε το όπλο του εγκλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να επισκεπτόταν συχνά την 62χρονη, ενώ κατά καιρούς διέμενε στο σπίτι της.

Στο σπίτι δεν υπήρξε εξαρχής εικόνα παραβίασης ή ενδείξεις ληστείας και έτσι από την πρώτη στιγμή οι Αρχές είχαν στραφεί στο συγγενικό περιβάλλον της 62χρονης.

Το θύμα υπολογίζεται, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις από τον ιατροδικαστή που κλήθηκε στο σημείο, ότι ενδεχομένως ήταν νεκρή τις τελευταίες δύο ημέρες.

Είχε δεχθεί, δε, δύο πυροβολισμούς. Ο ένας κατέληξε στο μαξιλάρι και τα σκάγια προκάλεσαν στην 62χρονη επιπόλαιους τραυματισμούς στο χέρι, το σώμα και το κεφάλι, ενώ ο δεύτερος πυροβολισμός ήταν και ο μοιραίος που την πέτυχε στο στήθος και τον λαιμό.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία:

Στην άμεση εξιχνίαση ανθρωποκτονίας, που έλαβε χώρα σε χωριό των Ιωαννίνων, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, πρωινές ώρες σήμερα (16-8-2024), ο κατηγορούμενος ενημέρωσε τις Αρχές ότι βρήκε νεκρή εντός του σπιτιού της ημεδαπή συγγενή του.

Κατά την εξέλιξη των ερευνών προέκυψαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο ημεδαπός κατηγορείται ότι πρώτες πρωινές ώρες της 15-8-2024, πυροβόλησε και σκότωσε το θύμα με κυνηγητικό όπλο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα