Υπερασπίστηκε συνάνθρωπό του, συνελήφθη και αθωώθηκε

Υπερασπίστηκε συνάνθρωπό του, συνελήφθη και αθωώθηκε
Αίθουσα δικαστηρίου Eurokinissi

Την απαλλαγή του Πέτρου Καπετανόπουλου αποφάσισε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο αθωωθείς είχε προσπαθήσει να υπερασπιστεί συνάνθρωπό του, ύποπτο αδικήματος και τελικά βρέθηκε συγκατηγορούμενός του

Νικητής βγήκε τελικά από την περιπέτειά του ο Πέτρος Καπετανόπουλος, ο οποίος αθωώθηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η ιστορία του προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις από συνδικαλιστικές οργανώσεις και κόμματα, καθώς κατηγορήθηκε για συνέργεια σε ληστεία, επειδή έκανε το -για πολλούς- αυτονόητο, να υπερασπιστεί έναν συνάνθρωπό του. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην ακροαματική διαδικασία, ένα βράδυ του Ιουλίου του 2012 ο Π. Καπετανόπουλος άκουσε φασαρία από το δρόμο και κατέβηκε από το διαμέρισμά του για να δει τι είπε συμβεί. Αυτό που αντίκρισε -όπως και ο ίδιος είπε απολογούμενος- ήταν έναν μετανάστη με χειροπέδες στο έδαφος και γύρω του τέσσερις άνδρες της ομάδας Δέλτα. Όταν είδε πως ένας από αυτούς πατούσε τον άνδρα στην κοιλιά, διαμαρτυρήθηκε για τη συμπεριφορά, καθώς το άτομο φαινόταν ότι είχε ήδη συλληφθεί.

Το αποτέλεσμα ήταν να ενημερωθεί πως ο μετανάστης ήταν ύποπτος για ληστεία, αλλά και ότι ο ίδιος θα οδηγούνταν στο τμήμα με τις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, της αντίστασης κατά της αρχής και της απόπειρας απελευθέρωσης κρατουμένου. Μάλιστα, την επόμενη ημέρα ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης πρόσθεσε στις κατηγορίες και αυτή της απλής συνέργειας σε ληστεία, με αποτέλεσμα να τέθηκε αυτοδικαίως σε προσωρινή αργία από την εργασία του, μιας και ήταν υπάλληλος στον Ο.Α.Ε.Δ.. Λίγο καιρό αργότερα, ο Πέτρος Καπετανόπουλος απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την κακουργηματική πράξη που αφορούσε στη ληστεία.

Τελικά, κατά την ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο τον αθώωσε και από τις υπόλοιπες κατηγορίες. Την ίδια θέση εξέφρασε στην εισήγησή της και η εισαγγελέας της έδρας.

“Ένα τεράστιο κύμα απέραντης κοινωνικής και πολιτικής συμπαράστασης συγκροτήθηκε, εκδηλώθηκε, στάθηκε κοντά του από την αρχή μέχρι σήμερα συνέβαλε στη δημοσιοποίηση και ανάδειξη της αστυνομικής βίας και της απόλυτης κατακραυγής εναντίον της, μετέτρεψε τον Πέτρο σε σύμβολο της ανθρώπινης συμπαράστασης και οδήγησε και στην αρχική (η μη παραπομπή για κακούργημα) και στην σημερινή νίκη” δήλωσε μεταξύ άλλων ο συνήγορός του, Κώστα Παπαδάκης, μετά την εκφώνηση της απόφασης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα