Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ταύρο – Παραμένουν δυνάμεις στο σημείο
Διαβάζεται σε 2'
Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε υπαίθριο χώρο στον Ταύρο.
- 20 Μαρτίου 2025 20:14
Εξακολουθούν α σιγοκαίνε οι φλόγες της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/3), επί της οδού Προφήτου Δανιήλ στον Ταύρο Αττικής σε οικοπεδικό χώρο με παλέτες και σκουπίδια, “πνίγοντας” με καπνούς τις γύρω περιοχές.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ στο σημείο παραμένουν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής, προκειμένου να σβήσουν εντελώς τη φωτιά, η οποία εκτός από τον χώρο που κατέστρεψε ολοσχερώς, έκανε στάχτη ένα λεωφορείο, μία νταλίκα, δύο φορτηγά, δύο ΙΧ αυτοκίνητα και αποθήκες που υπήρχαν στο σημείο.
Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στην κάμερα του ALPHA, τόνισε πως “τέτοιες δραστηριότητες και επιχειρήσεις δεν μπορούν να είναι στον αστικό ιστό, δίπλα σε κατοικημένη περιοχή. Πριν ενάμιση χρόνο είχαμε πάλι φωτιά στην περιοχή που ξέσπασε σε εργοστάσιο. Αυτό συμβαίνει σε τακτικά χρονικά διαστήματα, όταν δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας και ασφάλειας για τους κατοίκους“.
Εξαιτίας της φωτιάς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην έκδοση 112, προειδοποιώντας τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν τις πόρτες λόγω των πυκνών καπνών.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα ενώ συνέδραμαν και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.