Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα σε Βαρυμπόμπη και Αιτωλοακαρνανία

Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα σε Βαρυμπόμπη και Αιτωλοακαρνανία
ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ-ΜΑΧΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΥΠΟΜΠΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής τόσο στους πρόποδες της Πάρνηθας, όπου κινδύνευσαν σπίτια, όσο και στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, όπου προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στις ελαιοκαλλιέργειες

Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε αργά χτες το βράδυ, σε πευκοδάσος στη Βαρυμπόμπη, απειλώντας για μια ακόμα φορά την Πάρνηθα.

Με πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες οι πυροσβέστες, εθελοντές και δυνάμεις των ΟΤΑ, κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, ενώ το πρωί έκαναν προληπτικά ρίψεις νερού και εναέρια μέσα και παραμένουν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της και την αποτροπή του κινδύνου αναζωπυρώσεων.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν χρειάστηκε να γίνει εκκένωση της περιοχής και δεν προκλήθηκαν ζημιές σε κατοικίες και άλλα οικήματα, που είναι διάσπαρτα στο δάσος.

Τους αρμόδιους αξιωματικούς του Π.Σ. προβληματίζει η ώρα και το σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, (εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Ι. Μίχα), καθώς και στο παρελθόν έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στην ίδια περιοχή.

Για τα αίτια διενεργείται έρευνα από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Σε ύφεση η φωτιά στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας

Σε ύφεση είναι η φωτιά στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, η οποία εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή Σκλάβαινα και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Τσακάλης, όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές και τελικά κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε, ότι μόλις σβήσει εντελώς η φωτιά, θα ξεκινήσει ο απολογισμός των ζημιών, τονίζοντας πως, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει καεί μεγάλος αριθμός ελαιόδεντρων.

Πάντως, όπως σημείωσε ο κ. Τσακάλης, η φωτιά δεν προκάλεσε φυγή των παραθεριστών, οι οποίοι παρέμειναν στην περιοχή, για να συνεχίσουν τις διακοπές τους.

Στο μεταξύ, στην Πάλαιρο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 22 οχήματα, 48 πυροσβέστες και 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, που σβήνουν μικροεστίες της φωτιάς, οι οποίες εξακολουθούν να καίνε, ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα