Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στις Ερυθρές Αττικής. Πυρκαγιά και στην Κρήτη

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στις Ερυθρές Αττικής. Πυρκαγιά και στην Κρήτη
ΠΥΡΓΟΣ-Μεγάλη δασική πυρκαγιά στο δάσος της Στροφυλιάς (Κουνουπελάκι) στα όρια Ηλείας και Αχαΐας. 21/07/2015.(EUROKINISSI-Γιάννης Σπυρούνης/Ilialive.gr) Eurokinissi

Μαίνονται οι φωτιές στην περιοχή Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας και στο Προσήλιο της Ανατολικής Μάνης

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της ίδιας μέρας στην περιοχή Ερυθρές Αττικής. Η φωτιά είχε πλησιάσει σε οικισμό που βρίσκεται στην περιοχή, αλλά αποσοβήθηκε εγκαίρως ο κίνδυνος από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Τα εναέρια μέσα αποχώρησαν, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζουν να επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 3 υδροφόρα οχήματα.

Φωτιά και στο Ρέθυμνο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι στην περιοχή Σαχτούρια Ρεθύμνου. Οι φλόγες αποτεφρώνουν έκταση με χορτολιβαδική βλάστηση, ενώ μεγάλο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς τον οικισμό του Αγίου Παύλου.

Στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρα, καθώς και υδροφόρες ενώ το έργο της πυρόσβεσης δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Β. Εύβοια και Μεσσηνία

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας, όπου νωρίς το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική περιοχή, έχοντας πάρει μεγάλες διαστάσεις, με «σύμμαχό» της τον δυνατό άνεμο. Πάντως, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν υπάρχει κίνδυνος όσον αφορά σε κατοικημένες περιοχές.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν, συνολικά, για την κατάσβεση της φωτιάς 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 28 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13:00, στην περιοχή Προσήλιο, του δήμου Ανατολικής Μάνης.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 15 οχήματα 40 πυροσβέστες και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επίσης τέσσερα αεροσκάφη τύπου “Πετζετέλ”, πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα