Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στα Καλύβια Αττικής

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στα Καλύβια Αττικής
Πυρκαγια σε δασική έκταση στην Βοιωτία στα Δερβενοχώρια,στην περιοχη Στεφάνη,δυτικα της Πάρνηθας.Απο το πρωί επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από εδάφους και από αέρος,Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πάνω από 60 πυροσβέστες την πυρκαγιά στα Καλύβια Αττικής. Σε εξέλιξη η φωτιά στο Δοξάτο Δράμας

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών είχαν αποτέλεσμα. Κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς στα Καλύβια και να το θέσουν υπό μερικό έλεγχο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο βρίσκονται 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Νωρίτερα, από αέρος επιχείρησαν 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά έκαψε ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση με πουρνάρια στο λόφο Όλυμπος πάνω από το ΚΤΕΟ Καλυβίων, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και για τον λόγο αυτό κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να τη θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο.

Ανεξέλεγκτα εξακολουθεί να καίει η φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής σε δασική έκταση στην περιοχή Κύργια στο Δοξάτο Δράμας και σύμφωνα με τον αξιωματικό υπηρεσίας στην περιοχή, το πύρινο μέτωπο εξαπλώθηκε σε απομακρυσμένο μέρος, με βλάστηση και πουρνάρια.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για απειλή κατοικημένης περιοχής, ενώ τονίζεται ότι τα εναέρια μέσα κατάσβεσης έπαυσαν τη δράση τους με το που έπεσε το φως.

Στο σημείο ωστόσο παραμένουν και επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 13 οχήματα και 17 πεζοπόρα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Δαμουλιανάτα στην Κεφαλλονιά καθώς και στην περιοχή Αντιφίλιπποι Καβάλας.

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άγ.Γεώργιος  Μεσολογγίου. Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 14 πεζοπόρο, 2 Α/Φ & 1 PZL.

Η μάχη που έδωσαν, 29 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 14 πεζοπόρο, 4 μηχανήματα, 1 ΟΤΑ και 1 Ε/Π απέφερε καρπούς καθώς τέθηκε τελικά υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Ξυλαγανή  Ροδόπης.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Αστράς Κέας καθώς και το μέτωπο Παρόριο Λιβαδειάς.

Το πρωί της Κυριακής η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο πρόγνωσης θυελλωδών ανέμων για το στενό Καφηρέα, το κεντρικό και νοτιανατολικό Αιγαίο και το Ικάριο πέλαγος.

Σημειώνεται δε, πως το τελευταίο 24ωρο, η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει πάνω από 42 αγροτοδασικές πυρκαγιές και 23 αστικές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα