Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στα Γλυκά Νερά

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά στα Γλυκά Νερά
Φωτιά στα Γλυκά Νερά ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας στη φωτιά στα Γλυκά Νερά, η οποία τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο το απόγευμα της Τετάρτης (03/07).

Υπό πλήρη έλεγχο είναι η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης (03/07) στην περιοχή των Γλυκών Νερών, χάρη στη συντονισμένη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής η οποία επιχείρησε με επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα, έσπευσαν 100 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 25 οχήματα ενώ συνέδραμαν και 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου η οποία συνέδραμε την Πυροσβεστική στο έργο της κατάσβεσης με 1 μεγάλο και 2 μικρά Πυροσβεστικά οχήματα, 1 υδροφόρα και προσωπικό. Σημαντική ήταν η συμβολή και του προσωπικού από τον τομέα καθαριότητας καθώς και εθελοντών του Δήμου.

Αν και η φωτιά δεν επεκτάθηκε στην Αγία Παρασκευή και περιορίστηκε στα όρια του Δήμου, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το Αμερικάνικο Κολλέγιο Deree, ενώ οι γονείς των παιδιών τα οποία εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο summer camp στο Αθλητικό Κέντρο της Νότου, ειδοποιήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να τα απομακρύνουν, με στόχο την προστασία τους. Επίσης λόγω της εκδήλωσης της φωτιάς, από την ΕΛ.ΑΣ. διενεργήθηκε εκτροπή στις οδούς Γραβιάς και Ανατολικής Μεσογείου.

Μέσω μηνύματος από το 112, οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Τέσσερις προσαγωγές

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, σημειώθηκαν τέσσερις προσαγωγές στο Α.Τ Παιανίας, ενώ ο ένας εξ αυτών φέρεται να είναι χειριστής drone.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν εξετάζεται το σενάριο του εμπρησμού, αλλά εξετάζεται το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από την πτώση του drone.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα