Υπολογιστές και ασφάλεια

Υπολογιστές και ασφάλεια

Ένα νέο πρωτοποριακό μέτρο ασφαλείας προτείνουν βρετανικοί ειδικοί για να μην πέσουν προσωπικά σας δεδομένα σε απατεώνες: Σπάστε τα παλιά PC… με σφ...

Ένα νέο πρωτοποριακό μέτρο ασφαλείας προτείνουν βρετανικοί ειδικοί για να μην πέσουν προσωπικά σας δεδομένα σε απατεώνες: Σπάστε τα παλιά PC… με σφυρί!Αν σκέπτεστε να ξεφορτωθείτε τον παλιό σας υπολογιστή, βεβαιωθείτε πρώτα ότι έχετε αφαιρέσει το σκληρό δίσκο και τον έχετε κάνει κομμάτια… με ένα κοινό σφυρί. Αυτό, τουλάχιστον, προτείνει οι βρετανικές ενώσεις καταναλωτών μετά από σχετικό δημοσίευμα περιοδικού υπολογιστών.



Ποιος είναι ο κίνδυνος; Να πετάξετε τον υπολογιστή, να πέσει στα χέρια απατεώνων, αυτοί να αφαιρέσουν το σκληρό δίσκο και να ανακτήσουν σβησμένα αρχεία.



Το περιοδικό υπολογιστών “Which?” ανακοίνωσε ότι αυτός είναι ασφαλέστερος τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι προσωπικά σας δεδομένα δεν θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από απατεώνες.



Για να το αποδείξει, αγόρασε από το δημοπρασία στο eBay οχτώ μεταχειρισμένους σκληρούς δίσκους και κατάφερε να ανακτήσει 22 χιλιάδες σβησμένα αρχεία, κάποια από τα οποία θα μπορούσαν να θεωρηθούν… εμπιστευτικά.



Γιατί, όμως, οι κίνδυνοι σήμερα είναι περισσότεροι; Έχει αλλάξει κάτι; Η απάντηση σύμφωνα με το περιοδικό είναι ναι: ”
Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ψωνίζουν από το διαδίκτυο, χρησιμοποιούν ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, παίρνουν φωτογραφίες τις οποίες αποθηκεύουν στον υπολογιστή.”



Η σύγχρονη χρήση του υπολογιστή είναι ο ίδιος ο κίνδυνος!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα