Υπολογιστής τραπεζάκι

Υπολογιστής τραπεζάκι

Ο επιτραπέζιος υπολογιστής με την επίσημη ονομασία Microsoft Surface, για τον οποίο η Microsoft δημιούργησε και το software και το hardware, είναι ...

Ο επιτραπέζιος υπολογιστής με την επίσημη ονομασία Microsoft Surface, για τον οποίο η Microsoft δημιούργησε και το software και το hardware, είναι εξοπλισμένος με τεχνολογίες ανάλογες με αυτές που παρουσιάστηκαν στην ταινία Minority Report.Το Surface (Επιφάνεια), είναι εξοπλισμένο με οθόνη αφής και αισθητήρες οι οποίοι αναγνωρίζουν τα αντικείμενα που τοποθετούνται πάνω του.



Πρόκειται για ένα PC που τρέχει Windows Vista τοποθετημένο μέσα σε μια γυαλιστερή μαύρη βάση, με μια οθόνη 30 ιντσών στην πάνω πλευρά της. Κάτω από την οθόνη, πέντε υπέρυθρες κάμερες αναγνωρίζουν τα δάχτυλα των χρηστών και τα αντικείμενα που τοποθετούνται πάνω της.



Έτσι, αν ο χρήστης θέλει να ζωγραφίσει, αρκεί να βουτήξει τα δάχτυλά του μέσα στην ψηφιακή μπογιά. Αν πάλι θέλει να επεξεργαστεί φωτογραφίες, με τα δάχτυλά του μπορεί να τις περιστρέψει και να αλλάξει το μέγεθός τους.



Σε αντίθεση με τις περισσότερες οθόνες αφής, το Surface αποκρίνεται σε περισσότερους από έναν χρήστες κάθε φορά. Όταν πάνω στην οθόνη τοποθετηθεί μια συμβατή ψηφιακή κάμερα, ο υπολογιστής προβάλλει τις αποθηκευμένες εικόνες και επιτρέπει στους χρήστες να τις μεγαλώνουν, να τις περιστρέφουν και να τις μετακινούν με τα χέρια τους.



Καταργώντας το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, οι χρήστες μπορούν να ακουμπούν ή να σέρνουν τα δάχτυλά τους πάνω στην οριζόντια οθόνη και να τα χρησιμοποιούν ως πινέλο ή άλλα εργαλεία.



Η οθόνη αναγνωρίζει επίσης αντικείμενα που τοποθετούνται πάνω της και είναι εφοδιασμένα με ειδικά τσιπ. Η τιμή του κυμαίνεται από 5.000 έως 10.000 δολάρια, γι’ αυτό και προς το παρόν απευθύνεται μόνο σε εταιρικούς πελάτες στις ΗΠΑ όπως σε ξενοδοχεία, καζίνο αλλά και καταστήματα κινητών τηλεφώνων. Η εταιρεία εκτιμά πάντως σε τρία με πέντε χρόνια οι τιμές θα είναι προσιτές και στο μέσο καταναλωτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα