Υπόθεση Λύτρα: Τη μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα ζητά ο Εισαγγελέας

Διαβάζεται σε 2'
Ο Απόστολος Λύτρας
Ο Απόστολος Λύτρας INTIME

Να μετατραπεί η κατηγορία σε βάρος του Απόστολου Λύτρα σε πλημμέλημα και να αφεθεί ελεύθερος, ζήτησε ο Εισαγγελέας του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Τη μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα ζητά ο εισαγγελέας του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ως προς την υπόθεση του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρόταση του προς το αρμόδιο συμβούλιο, ζητά ο δικηγόρος και κατηγορούμενος για την κακοποίηση της συζύγου του να δικαστεί ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου της Αθήνας.

Το αδίκημα που του προτείνεται να του αποδοθεί είναι αυτό της σωματικής βλάβης, το οποίο είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενώ μέχρι σήμερα κατηγορείται για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να αφεθεί ελεύθερος ο δικηγόρος, με την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του, εξαιτίας της οποίας βρίσκεται στη φυλακή.

Αντίστοιχα, εισηγείται να του επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απομάκρυνσης από την οικογενειακή εστία, της απαγόρευσης προσέγγισης και συναναστροφής με το θύμα, της συμμετοχής του σε ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα και της εμφάνισής του δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η τελική κρίση αναμένεται να ληφθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα