Υπόθεση Πισπιρίγκου: Τι λέει η ιατροδικαστής Τσάκωνα για τον θάνατο της Μαλένας

Διαβάζεται σε 2'
Η Ρούλα Πισπιρίγκου
Η Ρούλα Πισπιρίγκου Eurokinissi @Κώστας Τζούμας

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταθέτει η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, που εξέτασε τη σορό της 3χρονης Μαλένας Δασκαλάκη, καταδεικνύοντας ως αιτία θανάτου την ηπατική ανεπάρκεια

Κατηγορηματική ότι τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της δεν θα μπορούσαν να την οδηγήσουν στο συμπέρασμα εγκληματικής συμπεριφοράς, ήταν η Χριστίνα Τσάκωνα, η ιατροδικαστής που πρώτη εξέτασε τη σορό της 3χρονης Μαλένας, καδεικνύοντας ως αιτία θανάτου την ηπατική ανεπάρκεια.

Η ιατροδικαστής καταθέτοντας ως μάρτυρας στη δίκη για την υπόθεση ανθρωποκτονίας των δύο νεότερων κόρων της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ίριδας και Μαλένας, υπερασπίστηκε την έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής που συνέταξε, σε σχέση με την μεταγενέστερη που διέγνωσε ασφυκτικό θάνατο. Συγκεκριμένα, επέμεινε πρώτον ότι στο μάγουλο της 3χρονης κόρης Δασκαλάκη, που έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο το 2019, «δεν υπάρχει κάκωση», και δεύτερον ότι δεν μπόρεσε να εντοπίσει ασφυξία, καθώς δεν υπήρχαν σχετικά ευρήματα.

Μάλιστα, κατά την εξέταση της, η πρόεδρος επέδειξε φωτογραφίες της Μαλένας ενώ βρισκόταν στο νεκροτομείο 12 ώρες μετά από το θάνατο της για να ερωτηθεί η μάρτυρας γύρω από τις πτωματικές υποστάσεις, με την κατηγορούμενη να στρέφει το βλέμμα της προς το παράθυρο για να μην βλέπει.

Η ιατροδικαστής απέκλεισε το στιγμιαίο θάνατο και την ανακοπή λόγω της κυάνωσης, ενώ εξήγησε ότι το σημάδι στο μάγουλο του παιδιού δεν είναι κάκωση αλλά αποτύπωμα αυτοκόλλητης ταινίας. «Είναι ίχνος ιατροφαρμακευτικού χειρισμού στο μάγουλο, δεν είναι κάκωση και το σχήμα προσομοιάζει αυτοκόλλητη ταινία για την τοποθέτηση ρινοπλαστικού σωλήνα στο πλαίσιο της κάρπα» είπε.

Πρόεδρος: Γιατί δεν φαίνονται και τα υπόλοιπα εντυπώματα τότε;

Μάρτυρας: Μπορεί να μην έκανε αντίδραση.., να μην ήταν καλή η κολλητική του ουσία. Δεν γνωρίζω γιατί.. είναι ακριβώς το σχήμα τους, τετραγωνοποιημένο, δεν είναι κάτι άλλο…

Πρόεδρος: Εδώ είτε δια ζώσης είτε στη φωτογραφία δεν αποτυπώνεται κάτι άλλο, δεν προκύπτει άλλη ιατρικής ενέργεια γύρω από το στόμα…

Μάρτυρας: είναι καθαρά το πώς αντιδρά το δέρμα..

Η μάρτυρας ρωτήθηκε διεξοδικά από την πρόεδρο γύρω από το ζήτημα της ασφυξίας, καθώς στη μεταγενέστερη έκθεση Καρακούση – Καλογρηά, ο θάνατος της Μαλένας καταγράφεται ως ασφυκτικός. Πέρα από κακώσεις και ασφυκτικές κηλίδες στη σορό, η μάρτυρας κατέθεσε πως θα είχε καταγράφει στο ήπαρ «νέκρωση στη ζώνη τρία».

Μάλιστα, «έδειξε» τον αρμόδιο παθολογοανατόμο και μάρτυρα, Εμμ. Αγαπητό, ως τον άνθρωπο που της επιβεβαίωσε τα περί ηπατικής ανεπάρκειας γιατί όπως είπε «το ήπαρ ήταν κατεστραμμένο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα