Υπουργείο Υγείας: Μειώνονται τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων

Υπουργείο Υγείας: Μειώνονται τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων
Στιγμιότυπο από την ενημέρωση των συντακτών του Υπουργείου Υγείας για τα κρούσματα κορονοϊου στη χώρα μας @2021 ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Ολοκλήρωσε το έργο της η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε η μείωση των μελών και η αλλαγή του σχήματός της.

Στη μείωση των μελών που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας φαίνεται να προχωράει η κυβέρνηση καθώς πλέον διαπιστώνεται πως το πολυπληθές αυτό σχήμα ολοκλήρωσε το έργο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία κλήθηκαν να συμμετέχουν τα μέλη της επιτροπής, όπου μεταξύ άλλων φαίνεται πως ανακοινώθηκε η αλλαγή του σχήματος που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι πρότινος η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αποτελείτο από 33 μέλη, ενώ πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, μετά τις αλλαγές που αποφάσισε η κυβέρνηση, θα αριθμεί μόλις 7 ειδικούς, οι οποίοι και θα συνεδριάζουν σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα παρατηρώντας την πορεία της πανδημίας, ενώ η επιτροπή θα διατηρήσει το συμβουλευτικό της ρόλο προς την κυβέρνηση και θα υπάρχουν παρεμβάσεις για μέτρα όταν κρίνεται απαραίτητο.

Ο λόγος της απόφασης αυτής φαίνεται πως σχετίζεται με την ύπαρξη των εμβολίων κατά του κορονοϊού, αλλά και με τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως δεν θα υπάρξει νέο lockdown τον φετινό χειμώνα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματούχων, έχουμε περάσει πλέον στην επόμενη φάση της πανδημίας και οι αλλαγές θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα