Υπουργείο Ναυτιλίας: Θα δοθεί λύση για τη σύνδεση της Καρπάθου και της Κάσου με τον Πειραιά

Υπουργείο Ναυτιλίας: Θα δοθεί λύση για τη σύνδεση της Καρπάθου και της Κάσου με τον Πειραιά
Δεμένα πλοία. Eurokinissi

Τι υποσχέθηκε το Υπουργείο Ναυτιλίας μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των δύο νησιών με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κάσου και της Καρπάθου με τον Πειραιά, το Υπουργείο Ναυτιλίας υποσχέθηκε λύση.

Ιδού η σχετική ανακοίνωση

Αναφορικά με την αποκατάσταση των δρομολογίων στις άγονες δρομολογιακές γραμμές: α. ΘΗΡΑ – ΣΗΤΕΙΑ- ΚΑΣΟΣ – ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ – ΔΙΑΦΑΝΙ – ΧΑΛΚΗ – ΡΟΔΟΣ και επιστροφή, σε συνέχεια δρομολογίων από Πειραιά, β. ΣΗΤΕΙΑ – ΚΑΣΟΣ – ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ – ΔΙΑΦΑΝΙ – ΧΑΛΚΗ-ΡΟΔΟΣ και επιστροφή, σε συνέχεια δρομολογίων ΠΕΙΡΑΙΑ – ΜΗΛΟΥ – ΘΗΡΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με δυνατότητα προσέγγισης σε ενδιάμεσους λιμένες γ. ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΣΗΤΕΙΑ – ΚΑΣΟΣ – ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ – ΔΙΑΦΑΝΙ –ΧΑΛΚΗ – ΡΟΔΟΣ και επιστροφή, όπου το τμήμα ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΣΗΤΕΙΑ δεν επιδοτείται, καθώς και δ. ΠΕΙΡΑΙΑΣ ή ΛΑΥΡΙΟ – ΘΗΡΑ – ΑΝΑΦΗ και επιστροφή, με μισθούμενο τμήμα: ΘΗΡΑ – ΑΝΑΦΗ και επιστροφή, ανακοινώνονται τα κάτωθι:

Με την ολοκλήρωση της επιθεώρησης του Ε/Γ – Ο/Γ OLYMPUS από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα και τη διαπίστωση της μη κανονικής εκτέλεσης των δρομολογίων στις παραπάνω άγονες γραμμές, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει ήδη προβεί, σύμφωνα με το ν.4948/2022, στην πρόσκληση σύναψης σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας προς εξυπηρέτηση των γραμμών αυτών μέχρι την 31/10/2022.

Παράλληλα, έχουν υπάρξει επικοινωνίες με ενδιαφερόμενες εταιρείες προκειμένου να προωθηθούν άμεσα οι διαδικασίες ανάθεσης και το νέο πλοίο που θα επιλεγεί για το σκοπό αυτό να εκτελέσει κανονικά τα εγκεκριμένα δρομολόγια από την Παρασκευή 22/7 και να αποκατασταθεί πλήρως η ομαλότητα στις συνδέσεις του Πειραιά με την Κάρπαθο και την Κάσο.

Σημειώνεται ότι κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη Δευτέρα 11/7 που προέκυψε το πρόβλημα με το Ε/Γ – Ο/Γ OLYMPUS, το Υπουργείο Ναυτιλίας ανέλαβε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή διευκόλυνση των κατοίκων των νησιών και των επισκεπτών τους, συνεργαζόμενο, όπου απαιτήθηκε και με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με αποτέλεσμα την μεταφορά προσώπων και αγαθών με εναλλακτικούς μεταφορικούς τρόπους και την ανακούφιση των νησιών κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα