Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή οικογενειών έξω από Κέντρο Υγείας – Ποινική δίωξη σε 8 συλληφθέντες

Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή οικογενειών έξω από Κέντρο Υγείας – Ποινική δίωξη σε 8 συλληφθέντες
Ertnews.gr

Τα μέλη δύο οικογενειών πιάστηκαν στα χέρια, πρώτα στη μέση του δρόμου και στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, με αποτέλεσμα να συλληφθούν οκτώ άτομα. Ασκήθηκε σε όλους ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ένα ακόμη σοβαρό επεισόδιο στην περιοχή της Μεσαράς στο Ηράκλειο της Κρήτης σημειώθηκε τη Δευτέρα (28/08), λίγες μόλις μέρες μετά από το περιστατικό με τον πυροβολισμό του 29χρονου από τον 22χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αργά το μεσημέρι, άγριος καυγάς ξέσπασε μεταξύ δυο οικογενειών για μια παρατήρηση και μια προσπέραση, με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να τραυματιστούν.

Όλα ξεκίνησαν μεταξύ δύο νεαρών, ενός 25χρονου κι ενός 19χρονου. Μια προσπέραση και μια άσεμνη χειρονομία φαίνεται να ήταν η αφορμή που συνεπλάκησαν στη μέση του δρόμου, στην περιοχή της Γαλιάς. Στον καυγά φέρεται να ενεπλάκη κάποια στιγμή και ο πατέρας του 25χρονου. Ο 25χρονος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μετέβη με τον πατέρα του χτυπημένος στο Αστυνομικό Τμήμα, χωρίς να πει στους αστυνομικούς με ποιον συνεπλάκη. Εκεί του συνέστησαν να μεταβεί στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, προκειμένου να περιποιηθούν τα τραύματά του.

Στο Κέντρο Υγείας ο 25χρονος κι ο πατέρας του συναντήθηκαν εκ νέου με τον 19χρονο και συγγενείς του. Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, πολύ γρήγορα έξω από το Κέντρο Υγείας βρέθηκαν μέλη και των δύο οικογενειών και ξεκίνησε ο απίστευτος καυγάς, με σφυριά, καδρόνια αλλά και σπρέι πιπεριού, με γιατρούς και αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο να προσπαθούν να σταματήσουν τη συμπλοκή χωρίς αποτέλεσμα.

Οι πέντε τραυματίες από την συμπλοκή μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο με τραύματα που δεν ήταν σοβαρά, οι τρείς έλαβαν εξιτήριο χθες και οι δύο τελευταίοι που έμειναν χθες για προληπτικούς λόγους πήραν εξιτήριο σήμερα. Συνολικά έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα από τον συγγενικό κύκλο του 19χρονου και τέσσερα από την πλευρά του 25χρονου.

Ποινική δίωξη στους 8 συλληφθέντες

Οι οκτώ συλληφθέντες της υπόθεσης οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης (29/08) στην εισαγγελέα Ηρακλείου.

Η εισαγγελέας άσκησε σε όλους ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά μόνας.

Επιπλέον οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση και σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, κατηγορίες για παράνομη οπλοφορία σπρέι πιπεριού, σφυριού, μαχαιριού, οπλοχρησία, βία κατά υπαλλήλων από δράστη που οπλοφορούσε και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών παρά μη εξαρτημένου για ιδία χρήση.

Και οι οκτώ παραπέμφθηκαν να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα