Ηράκλειο: Μεγάλη φωτιά στον προφήτη Ηλία – Μήνυμα από το 112

Διαβάζεται σε 1'
Ηράκλειο: Μεγάλη φωτιά στον προφήτη Ηλία – Μήνυμα από το 112
cretalive

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στο Ηράκλειο για φωτιά που ξέσπασε στον Προφήτη Ηλία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου για την κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή Προφήτης Ηλίας.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της αλλά και δύο εναέρια μέσα. Το έργο της κατάσβεσης καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Μέσω μηνύματος από το 112 οι κάτοικοι κλήθηκαν να απομακρυνθούν από τον Προφήτη Ηλία και να μετακινηθούν προς το Ηράκλειο , ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών.

Στην περιοχή, όπως αναφέρει το Cretalive, βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός και οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Καραντινός και Ιωάννα Καλονάκη, που έχουν διαρκή επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και είναι σε πλήρη εξέλιξη η κινητοποίηση από την πλευρά του Δήμου Ηρακλείου, για συνδρομή με τεχνικά μέσα και ό,τι άλλο χρειαστεί.

Φλόγες και στο Θραψανό

Εν τω μεταξύ και δεύτερη πυρκαγιά ξέσπασε στο Θραψανό. Επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 3ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή από αέρος πυροσβεστικού ελικοπτέρου.

Η εικόνα στην πυρκαγιά στο Θραψανό είναι καλύτερη από αυτή στον Προφήτη Ηλία και εκφράζεται αισιοδοξία ότι σύντομα θα τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα