Ηράκλειο: Πυροβολισμοί στο Γάζι με τρεις τραυματίες

Ηράκλειο: Πυροβολισμοί στο Γάζι με τρεις τραυματίες
Πυροβολισμοί στο Ηράκλειο Κρήτης ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Γάζι Ηρακλείου, στην Κρήτη. Κατά το συμβάν τραυματίστηκαν τρία άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ.

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην περιοχή του Γαζίου του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το cretalive, υπάρχουν τρεις τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός, ο δράστης κι ένας πολίτης που βρέθηκε στα “διασταυρούμενα” πυρά.

Τους τρεις έχει μεταφέρει το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Όλοι τους είναι σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όλα ξεκίνησαν όταν κλιμάκιο αστυνομικών παρακολουθούσαν ύποπτο που βρίσκονταν σε τζιπ.

Πυροβολισμοί στο Ηράκλειο Κρήτης ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το τζιπ ήταν σταματημένο σε κόκκινο σηματοδότη και όταν ο οδηγός αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους. Οι αστυνομικοί φέρεται να ανταπέδωσαν τα πυρά, με τους μάρτυρες να αναφέρουν ότι επικράτησε πανικός.

Αποτέλεσμα των πολλών, όπως αναφέρεται, πυροβολισμών ήταν να τραυματιστούν ένας 35χρονος αστυνομικός της ΟΠΚΕ, ο επιβαίνων στο τζιπ ηλικίας 36 ετών, ο οποίος και συνελήφθη και ένας νεαρός, ηλικίας 22 ετών που βρισκόταν σε παρακείμενη καφετέρια, ο οποίος φέρεται να έχει δεχτεί δύο πυροβολισμούς στα πόδια.

Ο 35χρονος Έλληνας καταζητείτο καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις για ναρκωτικά. Όταν τον εντόπισαν οι αστυνομικοί και τον κάλεσαν να κατέβει από το όχημά του, εκείνος άνοιξε πυρ εναντίον τους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί και ένας πολίτης, άσχετος με το περιστατικό. Πάνω στο δράση βρέθηκαν όπλο, σφαίρες και ποσόσοτητα κοκαϊνης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό:

«Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα 14 Φεβρουαρίου 2023  στο Ηράκλειο,  κατά τη διάρκεια σύλληψης 35χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για ληστεία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου δέχτηκαν πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και ενός πολίτη και ανταπέδωσαν τραυματίζοντας τον.

Ο δράστης συνελήφθη ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  φυσίγγια, όπλο (τα οποία κατείχε χωρίς τη νόμιμη άδεια) και ποσότητα ναρκωτικών.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα