Ηράκλειο: Συνταξιούχος γυμναστής καταγγέλλεται ότι ασελγούσε σε ανήλικους

Διαβάζεται σε 2'
Αγόρι, θύμα βίας, σε σχολείο
Αγόρι, θύμα βίας, σε σχολείο ISTOCK

Τα καταγγελλόμενα αδικήματα φέρονται να έχουν γίνει από το 1986 έως το 2010 στο Ηράκλειο σε βάρος ανηλίκων ανιψιών του που σήμερα έχουν ενηλικιωθεί σχεδόν όλοι.

Έρευνα διενεργήθηκε από την Ασφάλεια Ηρακλείου ύστερα από εισαγγελική παραγγελία για υποθέσεις γενετήσιων πράξεων και ασελγείς πράξεις που φέρονται να έχουν γίνει σε βάρος ανηλίκων από το 1986 έως το 2010 από έναν συνταξιούχο 64χρονο σήμερα καθηγητή φυσικής αγωγής, που καταγγέλθηκαν στα μέσα Σεπτεμβρίου, στην Εισαγγελία Ηρακλείου Κρήτης.

Τα θύματα του φερόμενου δράστη είναι όλα οικεία και συγγενικά του πρόσωπα (θείος εξ αγχιστείας των θυμάτων), ένα αγόρι και πέντε κορίτσια και οι πράξεις αυτές σε βάρος τους φέρονται να έχουν γίνει όταν οι γονείς των θυμάτων τα εμπιστεύονταν στον συγκεκριμένο άντρα για να τα προσέχει.

Όλα τα θύματα έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει, έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία και το σύνολό της παραδόθηκε στον εισαγγελέα για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι για τις πέντε από τις έξι συνολικά περιπτώσεις, τα αδικήματα έχουν πλέον παραγραφεί λόγω παρέλευσης των ετών, ενώ μόνο μία περίπτωση παραμένει ενεργή, σε βάρος ενός 19χρονου αγοριού σήμερα.

Από την Ασφάλεια Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, για δημοσιοποίηση των στοιχείων του ανωτέρω δράστη, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω εάν η παράνομη δράση του, έχει επεκταθεί και σε άλλα άτομα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα