Ισόβια και 13χρόνια κάθειρξη στον “Σαμουράι” της Νέας Ερυθραίας

Ισόβια και 13χρόνια κάθειρξη στον “Σαμουράι” της Νέας Ερυθραίας
Εικόνα από την Κηφισιά όπου σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό Eurokinissi

Ένοχο έκριναν οι δικαστές τον 42χρονο επονομαζόμενο "Σαμουράι" για την ανθρωποκτονία υπαλλήλου εταιρείας εγκατάστασης φυσικού αερίου το 2021 και για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός δεύτερου.

Σε ισόβια και επιπλέον 13 έτη κάθειρξης καταδικάστηκε από το ΜΟΔ ο 42χρονος που τον Οκτώβριο του 2021 άνοιξε πυρ κατά δύο υπαλλήλων εταιρείας εγκατάστασης φυσικού αερίου, στη Νέα Ερυθραία με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Βασίλης Πολύζος και τραυματιστεί ο Ιωάννης Πλακαντωνάκης.

Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της επίθεσης φορούσε στολή πολεμικών τεχνών της Άπω Ανατολής, ενώ στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Το δικαστήριο, που δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό στον καταδικασθέντα, επέβαλε στον αποκαλούμενο ” Σαμουράι” την πιο αυστηρή ποινή για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ και του επέβαλε και ποινή 8 μηνών και χρηματική ποινή 900 ευρώ για τις κατηγορίες της κατοχής ναρκωτικών, οπλοφορίας οπλοχρησίας και παράνομης οπλοκατοχής.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον 42χρονο για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά πλειοψηφία 6 προς 1. Ο μειοψηφών, ένορκος, είχε την άποψη πως ο δράστης δεν είναι ικανός καταλογισμού.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είχε επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα και είχε πει πως την επίμαχη ημέρα είχε κάνει χρήση ουσιών.

Στο άκουσμα της απόφασης του ΜΟΔ, ο 42χρονος ανέφερε πως η φυλακή θα “με βοηθήσει να γίνω καλύτερος” και ευχαρίστησε τους δικαστές για την ευκαιρία που του δίνουν.

Το χρονικό της επίθεσης

Τον Οκτώβρη του 2021, ο άνδρας βγήκε στον δρόμο φορώντας στολή «σαμουράι» (τζούντο) και πλησίασε τους δυο άνδρες οι οποίοι εργάζονταν σε εταιρεία εγκατάστασης φυσικού αερίου.

“Έχεις βάλει τον εργάτη σου να μου κάνει μαύρη μαγεία”, φέρεται να τους είπε λίγο πριν ανοίξει πυρ εναντίον τους.

Στη συνέχεια ο 43χρονος υπάλληλος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ενώ ο δεύτερος διακομίστηκε με σοβαρό τραύμα στο νοσοκομείο, όπου κατάφερε να διαφύγει τον κίνδυνο.

Μετά το περιστατικό, ο δράστης φυγαδεύτηκε στην ταράτσα του σπιτιού του, κρατώντας το πιστόλι. Εν συνεχεία, πείστηκε από τις αρχές τις αρχές να παραδοθεί και συνελήφθη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα