Κακοκαιρία: Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική – Μήνυμα του 112 στην Πελοπόννησο

Διαβάζεται σε 3'
Καταιγίδα στην Αττική
Καταιγίδα στην Αττική ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI

Άνοιξαν οι ουρανοί το μεσημέρι του Σαββάτου (31/08) στην Αττική, όπου ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου. Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα, τα οποία επηρεάζουν σημαντικά την Πελοπόννησο.

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το μεσημέρι του Σαββάτου την Αττική, καθώς τα έντονα φαινόμενα κορυφώνονται σήμερα, τρίτη ημέρα της καιρικής αστάθειας που ενισχύεται από την παρουσία “Ψυχρής Λίμνης“.

Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά καταρρακτώδους βροχής πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας πλημμύρισαν και παρατηρήθηκαν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά να συνιστά προσοχή ειδικά στα νότια της Αττικής ως τις 3 μ.μ.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα εκτός από την Αττική χτύπησαν, σύμφωνα με το Forecast Weather Greece, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τοπικά τη Θεσσαλία, όπου σημειώθηκαν καταιγίδες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη.

Στην Πελοπόννησο και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Συνιστάται προσοχή σε ακτές και παραλίες λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης μπουρινιών κυρίως στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου 31/08.

Ο υετός που αναμένεται το μεσημέρι (12:00 – 15:00) του Σαββάτου 31/08 / Πηγή: Meteo.gr

Ο υετός που αναμένεται το απόγευμα (15:00 – 18:00) της Σαββάτου 31/08 Πηγή: Meteo.gr

LIVE η πορεία της κακοκαιρίας

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και σήμερα, Σάββατο (31-08-24), επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Αναλυτικά:

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα (31-08-24):

  • Έως αργά το απόγευμα στην Πελοπόννησο και τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια του νομού). Επισημαίνεται ότι η ραγδαιότητα των φαινομένων σε τοπικό επίπεδο θα είναι μεγάλη, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο.
  • Πρόσκαιρα στις Σποράδες, την Εύβοια και τοπικά στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά).

Μάλιστα στην Πελοπόννησο, λίγο πριν τις 12:00 του Σαββάτου εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Στην Πελοπόννησο από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Να είστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις σας κατά τη διάρκεια των φαινομένων“, αναφέρεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα