Καύσωνας διαρκείας μέχρι την Παρασκευή – Τηλεργασία στο Δημόσιο και κλειστά σχολεία

Διαβάζεται σε 14'
Καύσωνας διαρκείας μέχρι την Παρασκευή – Τηλεργασία στο Δημόσιο και κλειστά σχολεία
EUROKINISSI

Σε συναγερμό βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός λόγω του παρατεταμένου καύσωνα που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή. Τι ισχύει για εργαζομένους, σχολεία – Τα μέτρα προστασίας.

Στα ύψη πρόκειται να φτάσει ο υδράργυρος, αρχής γενομένης από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τοπικά τους 43 βαθμούς Κελσίου και τον πρώτο παρατεταμένο κύμα καύσωνα για φέτος να αποτελεί γεγονός.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα έκτακτη τηλεδιάσκεψη στο υπουργείο Υγείας, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Φωφώ Καλύβα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου και οι διοικητές των 7 Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κάλεσε τον διοικητή του ΕΚΑΒ και τους διοικητές των ΥΠΕ να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα προκύψουν από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Καύσωνας Eurokinissi

Από την πλευρά της, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε συστάσεις προς τους πολίτες προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Στις περιοχές όπου προβλέπεται η επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ):

1. Την Τρίτη (11-6-2024) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

  • στα βόρεια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.
  • στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου.
  • στην ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο τους 39 με 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.
  • στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 37 με 38 βαθμούς και στο εσωτερικό της Κρήτης τους 39 βαθμούς Κελσίου.

2. Την Τετάρτη (12-6-2024) και την Πέμπτη (13-6-2024) οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν και ως προς τις μέγιστες, αλλά και ως προς τις ελάχιστες τιμές τους.

  • Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 38 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.
  • Στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 38 με 40 βαθμούς και στη Θεσσαλία τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου με τις ελάχιστες τιμές της περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.
  • Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν κατά τόπους τους 43 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.
  • Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 39 βαθμούς, ενώ τοπικά στο εσωτερικό της Κρήτης είναι πιθανόν να φτάσει τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.
  • Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 40 με 41 βαθμούς και πιθανόν την Πέμπτη τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

3. Την Παρασκευή (14-6-2024) η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ από τις απογευματινές ώρες αναμένεται μεταβολή του καιρού στη βόρεια Ελλάδα με καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

  • Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 34 με 36 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς, στο εσωτερικό της Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ελάχιστες τιμές θα κυμανθούν περί τους 25 με 27 βαθμούς.
  • Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και το εσωτερικό της Κρήτης τους 37 με 39 και πιθανόν 40 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Επισημαίνεται πως το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς και θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι.

Οι οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες

Σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:

  • Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
  • Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
  • Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
  • Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση και στο ακόλουθο έγγραφο του υπουργείου Υγείας «Πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα»:

odhgies-prostasias

Τα μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους

Την περίοδο του θέρους λαμβάνει χώρα ιδιαίτερη καταπόνηση των εργαζομένων που οφείλεται στη συνέργεια μετεωρολογικών παραγόντων του εξωτερικού περιβάλλοντος ή/και παραμέτρων μικροκλίματος του εσωτερικού εργασιακού χώρου, σωματικής εργασίας και προστατευτικού ρουχισμού.

Ιδιαίτερη επιβάρυνση παρατηρείται:

  • στις υπαίθριες εργασίες (π.χ. σε οικοδομές, οδικά και άλλα τεχνικά έργα) και
  • στις εργασίες σε στεγασμένους χώρους όπου λόγω της φύσης των παραγωγικών διαδικασιών μπορεί να υπάρχει επί πλέον θερμική καταπόνηση από υψηλές τιμές θερμοκρασίας υγρασίας και ακτινοβολούμενη θερμότητα (π.χ. σε χυτήρια, μεταλλουργίες, βιομηχανίες πλαστικών, μαγειρεία κ.α.) και ιδίως
  • στις χειρωνακτικές εργασίες (π.χ. μεταφορά βαρέων αντικειμένων, οικοδομικών υλικών).

Οι εργοδότες οφείλουν να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, σε περίπτωση δε μη συμμόρφωσης επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Ειδικότερα θέματα που αφορούν την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων δίνονται στο ακόλουθο έγγραφο του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης «Πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων»:

odigies2

Τι ισχύει στο Δημόσιο

Στο μεταξύ, με την επιλογή της τηλεργασίας θα λειτουργήσει το τριήμερο (Τρίτη – Πέμπτη) το Δημόσιο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, προβλέπονται μέτρα προστασίας υπέρ της υγείας των δημόσιων υπαλλήλων, είτε αυτοί ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είτε όχι.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται α) η χρήση της τηλεργασίας ή β) η χρήση ειδικής άδειας ή γ) το ευέλικτο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης.

Σε περιπτώσεις που η φύση των καθηκόντων των υπαλλήλων απαιτεί την παροχή εργασίας σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να κάνουν χρήση των προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας, ενώ συστήνεται η αποφυγή εργασίας τις ώρες αιχμής του καύσωνα (12.00 -17.00).

Σε ό,τι αφορά δε τα ραντεβού σε δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί κατά τις ώρες αιχμής του καύσωνα, θα πρέπει να υπάρξει νέος προγραμματισμός με μέριμνα των υπηρεσιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ για τον καύσωνα

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) σχετικά με το επερχόμενο κύμα καύσωνα και κατόπιν συσκέψεως με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο στην οποία περιγράφονται τα μέτρα προστασίας υπέρ της υγείας των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και ο τρόπος λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών κατά τις ημέρες που σημειώνονται ακραία υψηλές θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών κελσίου. (Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και Πέμπτη 13 Ιουνίου)

Ειδικότερα, για τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες προβλέπεται η εφαρμογή τηλεργασίας. Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, λόγω της φύσης των καθηκόντων τους, τότε μπορούν να μην προσέλθουν στην υπηρεσία τους κάνοντας χρήση ειδικής άδειας. Η υπαγωγή τους στις ευπαθείς ομάδες διαπιστώνεται βάσει των σχετικών στοιχείων που τηρούνται ήδη για τον υπάλληλο ή σε συνεργασία με τον Ελεγκτή Ιατρό της Υπηρεσίας ή τον ιατρό εργασίας ή κατόπιν προσκόμισης από τον ίδιο τον υπάλληλο σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης, από την οποία να προκύπτει η πάθηση.

Ως προς τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι δεν εμπίπτουν σε ευπαθείς ομάδες, θα μπορούν επίσης να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τηλεργασία, και όπου αυτό δεν είναι εφικτό θα εφαρμόζεται ευέλικτο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης.

Ειδικά για τους υπαλλήλους που η φύση των καθηκόντων τους απαιτεί την παροχή εργασίας σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να κάνουν χρήση των προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας, ενώ συστήνεται η αποφυγή εργασίας τις ώρες αιχμής του καύσωνα (12.00 -17.00).

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, αλλά και για την προστασία της υγείας τους, διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με Δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί κατά τις ώρες αιχμής του καύσωνα, θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν με μέριμνα των υπηρεσιών.

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι φορείς του Δημοσίου οφείλουν να παρέχουν αδιαλείπτως τις υπηρεσίες τους στους πολίτες και να μεριμνούν για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Καύσωνας
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

Καύσωνας: Σε ποιους Δήμους θα μείνουν κλειστά τα σχολεία

Στο μεταξύ, κλειστές θα παραμείνουν αρκετές σχολικές μονάδες, ενώ άλλες θα τροποποιήσουν το ωράριο λειτουργίας τους προκειμένου να προστατευτούν οι μαθητές από τις συνθήκες καύσωνα που αναμένεται να επικρατήσουν.

Μεταξύ άλλων, σε αλλαγές προχωρούν σχολεία σε περιοχές της Εύβοιας, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Πελοποννήσου.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία προτείνει σειρά μέτρων για την προστασία των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

Μαρκόπουλο

Μέχρι τις 11:30 π.μ. θα λειτουργήσουν τα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία στο Μαρκόπουλο, όπως γνωστοποίησε ο δήμος.

Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την λειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών τις επόμενες ημέρες.

Εύβοια

Αποφάσεις για κλείσιμο των σχολείων έχουν λάβει οι αυτοδιοικητικές Αρχές στους δήμους Χαλκιδέων, Ερέτριας, Διρφύων – Μεσσαπίων και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Αννας.

Στη Χαλκίδα, με απόφαση της δημάρχου Ελενας Βάκα, αναστέλλεται η λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων από την Τρίτη έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α.Π.Με.Α, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των μαθητών είναι προαιρετική. Ανοικτά θα είναι τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς σε αυτά διεξάγονται πανελλήνιες και ενδοσχολικές εξετάσεις και δεν προβλέπεται πλήρες διδακτικό ωράριο.

Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία) αποφάσισε και ο δήμος Ερέτριας λόγω του καύσωνα, από την Τρίτη έως και την Πέμπτη.

Με ανακοίνωση του, ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας ενημερώνει ότι διακόπτεται η λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και του Παιδικού Σταθμού από την Τρίτη 11 Ιουνίου έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου. Παρόμοια απόφαση έλαβε και η Δημοτική Αρχή Διρφύων – Μεσσαπίων.

Φθιώτιδα

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Λαμιέων, γνωστοποιεί ότι τροποποιείται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και όλων των Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για το διάστημα από Τρίτη 11 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, η ώρα αποχώρησης ορίζεται στις 11:30 π.μ.

Παρόμοια απόφαση έλαβε και ο δήμαρχος Στυλίδας, Γιάννης Αποστόλου, καθώς για το ίδιο χρονικό διάστημα (Τρίτη έως Πέμπτη) οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων θα σχολάνε νωρίτερα, στις 11:30 π.μ.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Λοκρών, Αθανάσιος Ζεκεντές, ανακοίνωσε την εφαρμογή μειωμένου ωραρίου για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ δεν θα λειτουργήσουν καθόλου τα Ολοήμερα.

«Οι σχολικές γιορτές που έχουν προγραμματιστεί από τις ανωτέρω Σχολικές Μονάδες με αφορμή τη λήξη του σχολικού έτους θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη των Διευθυντών τους. Συστήνεται να προτιμηθούν ώρες και σημεία που οι καιρικές συνθήκες θα είναι πρόσφορες για το σκοπό αυτό», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τέλος, στον δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, η αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από την Τρίτη έως την Πέμπτη, τροποποιείται ως εξής: 11:30 π.μ. από όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, 11:30 π.μ. από τα Νηπιαγωγεία Αμφίκλειας και Ελάτειας, 12:00 μ.μ. από το Νηπιαγωγείο Κάτω Τιθορέας και 12:00 μ.μ. από όλους τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Θήβα – Λιβαδειά – Αράχωβα – Δελφοί

Διακοπή μαθημάτων στις 11:30 π.μ, σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την Τρίτη έως την Πέμπτη, αποφάσισε ο δήμος Θηβαίων.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 11:30 π.μ. θα αποχωρήσουν από τα σχολεία τους και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Λιβαδειάς, κάτι που θα ισχύσει και στους δήμους Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, Ορχομενού και Δελφών.

Θεσσαλία

Μέτρα για τον επερχόμενο καύσωνα έλαβε και ο δήμος Τρικκαίων, με σκοπό την προστασία παιδιών και εκπαιδευτικών. Ειδικότερα, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά – Νηπιαγωγεία) θα λειτουργούν μέχρι τις 11:30, από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου. Παρόμοια απόφαση έλαβε και ο δήμος Μετεώρων, όπου η λειτουργία των σχολείων μέχρι την Πέμπτη θα τερματίζεται στις 11:30 π.μ.

«Από τον Δήμο Τυρνάβου ανακοινώνεται ότι λόγω του επερχόμενου καύσωνα, τα σχολεία Α/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Τυρνάβου (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία) θα λειτουργήσουν από την Τρίτη, 11/06/2024, έως και την Πέμπτη, 13/06/2024, μεχρι τις 11:30 π.μ», αναφέρει η δημοτική Αρχή Τυρνάβου.

Κόρινθος

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη όλα τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία στον δήμο Κορινθίων, έπειτα από απόφαση του δημάρχου, Νίκου Σταυρέλη.

«Σας γνωρίζουμε ότι λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένονται να επικρατήσουν στην χώρα τα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου Κορινθίων θα παραμείνουν κλειστά», σημειώνεται.

Ερμιονίδα

«Λόγω της αναμενόμενης επέλασης του κύματος καύσωνα και έπειτα από συνεννόηση με τον Διευθυντή της Α/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, όλες οι Σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) θα λειτουργήσουν με ειδικό ωράριο αυστηρά έως τις 11:30 π.μ. Θα πραγματοποιηθεί αναστολή της λειτουργίας τους την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου», αναφέρει ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Ιωάννης Γεωργόπουλος.

Νάουσα

Στις 12 το μεσημέρι θα κλείσουν την Τρίτη, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά στον δήμο Νάουσας, λόγω του επερχόμενου κύμα καύσωνα. Την σχετική απόφαση έλαβε ο δήμαρχος, Νίκος Κουτσογιάννης.

Σέρρες

«Ο δήμος Σιντικής, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερα αυξημένες για την εποχή θερμοκρασίες, αποφασίζει τη μείωση του ωραρίου λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικών και Νηπιαγωγείων) μέχρι τις 13:15».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα