Καιρός: Εν αναμονή βροχών σε Εύβοια και Πελοπόννησο

Καιρός: Εν αναμονή βροχών σε Εύβοια και Πελοπόννησο
Εικόνα από τη φωτιά στην Εύβοια Eurokinissi

Αλλαγή του καιρού με βροχές, πτώση θερμοκρασίας και μελτέμι. Τι αναμένεται και πού τις επόμενες ώρες.

Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας, με τις υψηλές θερμοκρασίες να υποχωρούν σε κανονικά, για την εποχή επίπεδα, το μελτέμι να είναι αισθητό αλλά και βροχοπτώσεις. Μάλιστα, για τις επόμενες ώρες στην Εύβοια και την Πελοπόννησο, όπου συνεχίζουν να καίνε οι φωτιές, υπάρχουν ελπίδες για βροχές.

Την Πέμπτη στη νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά. Στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες κυρίως στη Θεσσαλία. Βαθμιαία νεφώσεις θα αναπτυχθούν σε όλα τα ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της Πελοποννήσου μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 30 με 32 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Εν τω μεταξύ, αισθητή έγινε η αλλαγή του καιρού και στην Αττική, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης (11/08) ο ουρανός μαύρισε και ασθενής βροχόπτωση σημειώθηκε σε ορισμένες περιοχές του λεκανοπεδίου. Αντιθέτως, στη βόρεια Ελλάδα και, μεταξύ άλλων στην Καβάλα, το μπουρίνι μετέτρεψε σε ποτάμια τους δρόμους ενώ έριξε και χαλάζι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα