Καιρός: Πλημμύρες, κλειστοί δρόμοι και απεγκλωβισμοί στην Αττική

Καιρός: Πλημμύρες, κλειστοί δρόμοι και απεγκλωβισμοί στην Αττική
Κακοκαιρία, κεραυνός στον ουρανό (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική, απεγκλωβισμοί και προβλήματα στην κυκλοφορία λόγω της βροχόπτωσης στην Αττική. Ποιοι δρόμοι έκλεισαν. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πέτρου Ράλλη.

Σφοδρή είναι η κακοκαιρία που πλήττει και την Αττική από το βράδυ της Τρίτης με πολύ έντονες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μάλιστα η Πυροσβεστική δεχόταν συνεχώς κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια σπιτιών.

Οι περιοχές που φαίνεται να έχουν πληγεί περισσότερο μέχρι στιγμής είναι το Μοσχάτο, η Καλλιθέα ο Ταύρος, το Π. Φάληρο και η περιοχή του Ρέντη, απ’ όπου η Πυροσβεστική μέχρι τα μεσάνυχτα είχε δεχτεί σχεδόν 90 κλήσεις (σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση) εκ των οποίων 19 κλήσεις για μεταφορά οδηγών σε ασφαλή σημεία.

Από αυτές χρειάστηκε μόνο σε δύο περιπτώσεις να επέμβει πράγματι η Πυροσβεστική και να απεγκλωβίσει τους δύο επιβαίνοντες ενός αυτοκινήτου στην Λαχαναγορά του Ρέντη και άλλους δύο από αυτοκίνητο στην Λ. Γ. Παπανδρέου.

Πιο συγκεκριμένα, η πυροσβεστική δέχτηκε 46 κλήσεις στην περιοχή Μοσχάτου-Ταύρου (35 για αντλήσεις υδάτων και 11 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία), 32 κλήσεις στην περιοχή της Καλλιθέας (26 για αντλήσεις υδάτων και 6 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία), 1 κλήση στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου για άντληση υδάτων και 1 για μεταφορά ατόμου σε ασφαλές σημείο, καθώς και 1 κλήση για άντληση υδάτων και 2 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των πλημμυρισμένων δρόμων, διεκόπη η κυκλοφορία στην Λ. Ποσειδώνος, στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Λ. Συγγρού και στον παράδρομο της Λ. Κηφισού, στο ρεύμα προς την οδό Πειραιώς, από το ύψος της Λ. Γ. Παπανδρέου, ενώ αποκαταστάθηκε λίγο πριν από 1 π.μ. η κυκλοφορία στην οδό Πέτρου Ράλλη που είχε διακοπεί από την οδό Αγίας Άννης, στο ρεύμα προς Λ. Κηφισού.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική πάντως,, παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων. Την ίδια ώρα, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Καιρός: Βροχές και το πρωί της Τετάρτης

Την Τετάρτη βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. . Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 14 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα