Κακοκαιρία Μπάλλος: Πλημμύρες σε δρόμους και κατολισθήσεις στην Κρήτη

Κακοκαιρία Μπάλλος: Πλημμύρες σε δρόμους και κατολισθήσεις στην Κρήτη
cretalive.gr

H νύχτα έγινε μέρα σε πολλές περιοχές της Κρήτης που πλήττεται από την κακοκαιρία. Έκκληση των αρχών προς τους πολίτες να προσέχουν.

Απο τα ξημερώματα η κακοκαιρία Μπάλλος δείχνει τα δόντια της στην Κρήτη με καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους   που ξεκίνησαν λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα.

Σε πολλές περιοχές της Κρήτης, όπως αναφέρει το cretapost.gr,  οι δρόμοι μετατράπηκαν και χειμάρρους ενώ έχουν σημειωθεί 7 κοπές δέντρων στην πόλη του Ηρακλείου λόγω των ισχυρών ανέμων θέτοντας σε «συναγερμό» την Πυροσβεστική η οποία ωστόσο δεν χρειάστηκε να προχωρήσει σε απάντληση υδάτων. Επίσης το βράδυ, κυρίως στο Ρέθυμνο και τους δήμους Φαιστού, Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου πλημμύρησαν δρόμοι ενώ σημειωθήκαν και κατολισθήσεις.

Επίσης στη Βιάννο οι κάτοικοι δεν έχουν εδώ και ώρες ηλεκτρικό ρεύμα. Αντιστοιχα προβλήματα ηλεκτροδότησης καταγράφονται και σε άλλες περιοχές, όπως στου Κοκκίνη Χάνι στο Ηράκλειο όπου οι κάτοικοι αναφέρουν ότι είναι χωρίς ρεύμα από τις 4 τα ξημερώματα.

Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν χθες αρκετές κατολισθήσεις και μεταφορά φερτών υλικών σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Οι σημαντικότερες κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε Αρκαλοχώρι, Βιάννο Αχεντριά και Βαγιωνιά.

Μάλιστα, στο χωριό Βορίζα καταγράφηκε τεράστιο πρόβλημα στο οδικό δίκτυο με τους δρόμους να πλημμυρίζουν και το νερό μπαίνει σε κάποιες περιπτώσεις και στις αυλές των σπιτιών ενώ η ορμή του νερού παρέσυρε και αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα