Κακοκαιρία – Πυροσβεστική: “Επίγεια και εναέρια μέσα αδυνατούν να βοηθήσουν εγκλωβισμένους”

Κακοκαιρία – Πυροσβεστική: “Επίγεια και εναέρια μέσα αδυνατούν να βοηθήσουν εγκλωβισμένους”
Πλημμυρισμένος ο Παλαμάς Καρδίτσας NEWS 24/7

Την αδυναμία των Αρχών να επέμβουν σε περιπτώσεις εγκλωβισμών παραδέχτηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης, καθώς η κακοκαιρία Daniel σαρώνει τη χώρα.

Τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εγκλωβισμένοι πολίτες επιβεβαίωσε, σε ενημέρωσή του, ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Με τις εικόνες εγκλωβισμένων κατοίκων, ιδιαίτερα σε χωριά της Καρδίτσας, που έχουν ανέβει στις στέγες των σπιτιών τους προκειμένου να σωθούν από τα ορμητικά νερά να προκαλούν σοκ, η πυροσβεστική ενημερώνει πως σε πολλές περιπτώσεις αδυνατεί να επιχειρήσει.

Απαντώντας, ουσιαστικά, στις καταγγελίες των κατοίκων που παραμένουν αβοήθητοι, υποστήριξε τα εξής:

  • Κλιμάκια με ερπυστριοφόρα, βάρκες, μηχανήματα του στρατού δυσκολεύονται να επιχειρήσουν καθώς η στάθμη του νερού σε κάποιες περιπτώσεις υπερβαίνει τα δύο μέτρα. Η ορμή των νερών, δε, δεν επιτρέπει την προσέγγιση σωσίβιων λέμβων.
  • Τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να πετάξουν λόγω των καιρικών συνθηκών.

«Σε όλη την επικράτεια έχουν πραγματοποιηθεί 820 διασώσεις και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία. Η άντληση υδάτων πραγματοποιείται μόνο στις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό και μέχρι στιγμής ενέργειες έχουν γίνει σε περισσότερες από 1600 περιπτώσεις» πρόσθεσε.

Ενημέρωσε, δε, κάνοντας λόγο για «σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα κατάσταση», πως όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, πυροσβέστες, στρατός, αστυνομικοί και λιμενικοί βρίσκονται επί ποδός.






Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα